MURTER – Kulturni život

MURTER – Kulturni život

Objavio: Andrea Beader - 23.03.2021.

Kulturni život u Murteru sve je bogatiji, unatoč koroni.

 

Iako se nalazimo u vremenima u kojima je kulturni život i druženje s publikom uživo postalo luksuz, Društveni centar Jedro iz Murtera usprkos svim izazovima novog normalnog uspješno podiže kulturni život u Murteru.

To čini aktivnostima koje okupljaju publiku najrazličitijih interesa, a u isto vrijeme pokazuju bogatstvo lokalnih, mladih i entuzijastičnih snaga ovoga otoka.

Društveni centar Jedro aktivirao se kroz istoimeni projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda, a okuplja lokalne murterske udruge kako bi zajedničkim snagama podigli svoje kapacitete i u isto vrijeme nudile aktivnosti Murterinima koje će ih obogatiti i pružiti kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Tako su DC Jedro i njegove partnerske udruge protekli tjedan ponudili čak tri aktivnosti za koje je zavladao veliki interes bez obzira što su bile održane u online okruženju.

Četvrtak 18. ožujka je bio posebno plodan jer se na društvenim stranicama održavala prava kulturna večer u kojoj su se slavile dvije umjetnosti; glazbena i spisateljska. Kulturna udruga Zaokret ponudila je tu večer svoju Malu školu gitare u kojoj je aktivni član udruge i frontmen grupe “MSAQ”, Mate Skračić, sve zainteresirane upoznavao s blues ritmovima na gitari.

 

 

__________

Izvor: www.glasotoka.hr

Naslovna fotografija: www.pixabay.com