MURTER – Humanitarna izložba Latinsko idro

Objavio: Pokret Otoka - 24.09.2017.

Povodom jubilarnoga, 20. Latinskog idra, susreta tradicionalnih plovila s latinskim jedrom organizira se i humanitarna izložba fotografija koje su, tijekom proteklih devetnaest susreta, svojim objektivima zabilježili ponajbolji fotografi.

Povodom jubilarnoga, 20. Latinskog idra, susreta tradicionalnih plovila s latinskim jedrom, gajeta, kajića i leuta koji su stanovnicima otoka Murtera stotinama godina bili prijevozno sredstvo izmedju matičnog otoka i posjeda na Kornatima i duž obale od Makirine do Kumenta, ove godine se uz regate, predavanja, susrete i niz ostalih događanja tijekom mjeseca rujna, u nedjelju 1. listopada, na dan velike regate „na latinsko idro“, organizira i humanitarna izložba fotografija koje su, tijekom proteklih devetnaest susreta, svojim objektivima zabilježili ponajbolji fotografi.

Zahvaljujemo Ivi Pervanu, Borisu Kragiću, Bošku Lučevu, Georgu Gindlu, Jadranu Babiću, Šimi Strikomanu, Nikši Stipaničevu, Božidaru Vukičeviću, Mariu Romuliću, Igoru Tomljenoviću i Igoru Turčinovu, koji su donirali po pet svojih radova, a pet fotografija je, iz svoje arhive, darovala i Javna ustanova Nacionalni park Kornati.

Cijena svake fotografije je 1.000,00 kuna, a sav prihod je namijenjen za izgradnju novog dječjeg vrtića i jaslica u Murteru.

Sama izložba će simbolično biti postavljena u Murteru, 01.listopada. izmedju 09.00 i 17.00 sati u centru mjesta ispred trgovine Studenac.

Fotografije su kvalitetno izrađene, plastificirane i uokvirene, a možete ih izabrati i kupiti putem emaila (luka.jezina@murter.hr) te uplatom na posebni, za tu svrhu otvoreni račun – IBAN: 1724110061520000742.

Molimo vas da u e-mail poruci navedete ime autora te redni broj fotografije u galerijama ispod ovog teksta. Također vas molimo da pošaljete i svoj broj mobitela kako bismo vas mogli kontaktirati te vas obavijestiti o raspoloživosti fotografija. 

Ukoliko ne primimo potvrdu o uplati putem emaila unutar 24 sata od trenutka rezervacije, rezervacija se otkazuje!

Broj fotografija je ograničen, pa najbržima želimo sreću!

Organizator izložbe je udruga „Latinsko idro“ iz Murtera, a suorganizatori su Lions klubovi „Lenuci“ iz Zagreba, i „Luce“ iz Šibenika, uz suradnju Turističkog ureda općine Murter- Kornati i javne ustanove „Nacionalni park Kornati“ te općine Murter-Kornati.

Za pregled fotografija i trenutnog stanja raspoloživih, molimo vas da pratite izvornu stranicu članka.

Ivan Pervan

 

Izvor: murter.hr