MURTER – Dani tradicijske kulture

Objavio: Pokret Otoka - 22.09.2017.

U Jezerima će se od 22. do 24. rujna održati manifestacija Dani tradicijske kulture, kojoj je cilj očuvanje materijalne i nematerijalne kulture baštine kroz razne zanimljive programe.

Bogat program počinje u petak, 22. rujna u 19,30 sati, kada je organiziran posjet zavičajnoj izložbi u crkvi sv. Ivana Trogirskog, a pola sata nakon toga, u kulturno-pastoralnom centru Bangelovica, Vedrana Milin Ćurin će predstaviti svoju knjigu ‘Žene u klapskom pjevanju’ i ‘Pjevanje na otoku Murteru’. Nakon toga, svoju knjigu ‘O Jezera misto ukraj mora’ predstavit će Nenad Milin. U programu sudjeluju ženska klapa Rećina Šibenik i djevojački pjevački trio KUD Koledišće Jezera.

U subotu u Kulturno-pastoralnom centru Bangelovica, od 10 do 18,45 sati, održat će se seminar narodnih plesova, a teme su narodni plesovi Šibenske zagore, šibenskog uzmorja i otoka, a održat će ih Vido Bagur i Nenad Milin.

U 19 sati na rasporedu je prikaz rukotvorina ‘Hrvatski otočni proizvod’ u crkvi sv. Ivana Trogirskog. Sat nakon toga, na Trgu Jezerana, održat će se nastup folklornih skupina KUU Zvona Zagore, Vodiške perlice i Koledišće. Večer će završiti koncertom klape Adria na Trgu Jezerana u 21 sat.

Nedjelja je zadnji dan manifestacije, a program će se održati u Bangelovici s početkom u 10 sati, kada će se održati video projekcije i razgovor o stilu, načinu glazbovanja i mogućnostima scenske primjene.
Završna aktivnost će se održati od 12 do 13 sati, dodjela priznanja o sudjelovanju.

Organizatori manifestacije su Hrvatski sabor kulture, KUD Koledišće i Turistička zajednica Jezera.

 

Izvor: sibenik.in