MURTER – Betinski muzej brodogradnje dobitnik Nagrade europske baštine!

Objavio: Iva Žanetić - 27.05.2019.

Muzej betinske drvene brodogradnje dobitnik je Nagrade europske baštine/Europa Nostra 2019. u kategoriji Edukacija, usavršavanje i podizanje svijesti, objavljeno je u Haagu.

Riječ je o najprestižnijoj europskoj nagradi na području kulturne baštine, financiranoj iz programa Kreativna Europa.

Nezavisni žiri stručnjaka za baštinu iz cijele Europe ispitao je ukupno 149 prijava, koje su podnijele organizacije i pojedinci iz 34 europske zemlje, te odabrali pobjednike. Ukupno 25 laureata iz 16 zemalja prepoznato je po svojim postignućima u zaštiti baštine, istraživanju, predanom radu i edukaciji, usavršavanju i podizanju svijesti.

Podsjetimo, projekt cjelokupnog likovnog postava Muzeja betinske drvene brodogradnje izradila je šibenska kreativna agencija Kocka.

Građani iz cijele Europe i ostatka svijeta sada mogu glasati i online za Public Choice Award/Nagradu publike i tako pružiti potporu vlastitoj ili drugoj europskoj zemlji. Glasovanje će trajati do zaključno 15. rujna 2019.

Dobitnici nagrada bit će proslavljeni na Ceremoniji dodjele Nagrada europske baštine, organiziranoj pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Francuske Emmanuela Macrona, 29. listopada u Parizu.

Tijekom ceremonije bit će objavljeno i sedam dobitnika Grand Prix nagrade te dobitnik Public Choice Award/Nagrade publike, odabran između ovogodišnjih pobjedničkih projekata. Pobjednici će predstaviti svoja postignuća u baštini na Sajmu izvrsnosti 28. listopada. Također će doprinijeti raznim drugim događajima prigodom Kongresa europske baštine, koji će se održati od 27. do 30. listopada ove godine.

Pogledajte i promotivni video koji predstavlja nagradu betinskom muzeju.

__________
Izvor: sibenskiportal.rtl.hr
Fotografija: sibenskiportal.rtl.hr, pixabay.com