MURTER – Adventska kućica “Vrata Kornata” osvaja Zagreb

Objavio: Pokret Otoka - 09.12.2018.

Gastronomsku priču Murtera, točnije restorana Boba, Opat, Fabro, Fešta i Rebac, možete okusiti ove godine na Trgu kralja Tomislava, tik uz klizalište i Umjetnički paviljon. Njihova ponuda razlikuje se po mnogo čemu od ponude većine kućica.

Murterska kućica “Vrata Kornata” treću godinu za redom hrani gladna nepca posjetitelja zagrebačkog Adventa svojom zanimljivom ponudom prilagođenih tradicionalnih jela.

Filip Mudronja, Bartol Rameša i Bruno Mudronja iz restorana Rebac i Fabro u tome su prilično inovativni.

“Zamišljeno je da prezentiramo jela koja dostojno predstavljaju naš otok i Dalmaciju, što je uistinu teško u ovim uvjetima, pa smo neka naša tradicionalna jela prilagodili, ili bar pokušali prilagoditi konzumaciji s nogu.  Iako se malo što iz naših originalnih jelovnika može svrstati pod “fast food”, nadamo smo se da smo ovdje uspjeli dočarati dio, ili barem nagovijestiti dušu naše kuhinje”, kaže Bruno Mudronja.
.

.

Ove godine kućica ‘Vrata Kornata” nudi neka tradicionalna jela poslužena u pecivu od hamburgera ili meksičkoj tortilji. U pecivo sa sezamom se stavljaju pašticada i janjetina, pečene sipe u tortilju, a brudet od hobotnice u palentu.

“Nije lako na jednostavan i brz način predstaviti gastronomiju otoka, ali trudimo se, učimo i polako napredujemo.  Drago nam je da ovogodišnja jela, poput “pašticade to go” i “janjetina burgera”, imaju tako dobar odjek”, zaključio je Bruno.

Ako vas put ove godine odvede na Advent u Zagrebu, nemojte preskočiti ovu zanimljivu otočku kućicu kad vas uhvati glad.

__________
Izvor
: rudinapress.hr
Naslovna fotografijarudinapress.hr