München: Prezentacija „Tausend Inseln für tausend Möglichkeiten“

Objavio: Pokret Otoka - 08.12.2017.

Ovo je prva od tri predviđene prezentacije u zajedničkoj organizaciji HTZ-a i I.D.Riva Toursa

U Münchenu je 28. studenoga uspješno održana prezentacija „Tausend Inseln für tausend Möglichkeiten“, a koja je organizirana u suradnji ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu, I.D.Riva Toursa i Münchener Merkura. Tako su u prostorijama bivše tiskare najčitanijih bavarskih dnevnih novina, danas suvremene dvorane Pressehaus, predstavljene specifičnosti hrvatskih otoka, kao i najnoviji promotivni video spot HTZ-a.

Tom je prilikom voditeljica ispostave HTZ-a u Münchenu Nera Miličić održala izlaganje o raznolikosti ponude hrvatskih otoka pod nazivom „Meer & mehr erleben“.

Izlaganju je prisustvovalo više od 200 čitaoca Münchener Merkura, kao i brojni partneri te predstavnici medija, a koji su također imali priliku kušati autohtona jela hrvatskih otoka koja je pripremio poznati chef Branko Ognjenovic.

Ovo je prva od tri predviđene prezentacije u zajedničkoj organizaciji HTZ-a i I.D.Riva Toursa, dok su prezentacije Vinistre i Slavonije najavljene i predviđene za siječanj i ožujak 2018. godine.

Prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu godine s tržišta Njemačke je ostvareno 2,7 milijuna dolazaka i 20,6 milijuna noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 15 posto te u noćenjima od 14 posto. Gledajući po županijama, češki su turisti najviše noćenja ostvarili u Istri, na Kvarneru te u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

IZVOR :  turizmoteka