MRRFEU – Financiranje projekata za razvoj civilnog društva na otocima

MRRFEU – Financiranje projekata za razvoj civilnog društva na otocima

Objavio: Andrea Beader - 27.12.2021.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije financira 28 projekata kako bi se potaknuo razvoj civilnog društva na otocima

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je ODLUKU o odabiru projekata za financiranje projektnih prijedloga i projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2021. godini temeljem objavljenog javnog poziva – piše razvoj.gov.hr

Pokretu Otoka u punom je iznosu odobren projekt ”Otoci predvodnici čiste energije” koji će se provoditi na Braču, Hvaru, Korčuli i Visu. Također,  Pokret Otoka partner je na projektu ”Pokretanje energetske tranzicije na zadarskim otocima” koji će se provoditi na Silbi i Ižu, a čiji je nositelj projekta Društvo Samotvorac s otoka Silbe.

.
Ravnomjerni društveno-ekonomski razvoj hrvatskih otoka

Ovim pozivom Ministarstvo osigurava ravnomjerni društveno-ekonomski razvoj hrvatskih otoka, u skladu s Programom stvarajući povoljno okruženje za razvoj civilnog društva na otocima, jačajući ulogu i kapacitete organizacija civilnog društva i podržavajući njihovo umrežavanje.

Odlukom ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije početna alokacija u iznosu od 500.000,00 kuna udvostručena je i iznosila je 1.000.000,00 kuna, kako bi se financiralo svih 28 prijavljenih projekata, koji su svojom kvalitetom i sadržajem konkurirali na ovom pozivu.

.
Osnaživanje uloge i kapaciteta organizacija civilnog društva na otocima

„Javnim pozivom osnažujemo uloge i kapacitete organizacija civilnog društva na otocima i to putem poticanja različitih gospodarskih i društvenih djelatnosti koje djeluju u skladu s ciljevima održivog razvoja. Ovaj Program, kao i javni poziv, omogućit će daljnji razvoj naših otoka i stoga se radujem da organizacije civilnog društva provode projekte koji će biti na korist svim otočanima i našim otocima, posebno kroz humanitarni rad udruga, ali i podizanje svijesti o zaštiti kulturne i prirodne baštine“, istaknula je ministrica Tramišak.

__________
Izvor: razvoj.gov.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.