MRRFEU – Donosimo popis odobrenih projekata za Program razvoja otoka u 2019. godini

Objavio: Paula Bolfan - 26.01.2019.

Dana 21. siječnja 2019. ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je Odluku o odabiru projekata za Program razvoja otoka u 2019.

Ukupno je odobreno 22.800.000,00 kuna.

.
CILJ

Cilj Programa za razvoj otoka je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti.
.

PROVEDBA

Provedba programa odnosi se na naseljene otoke Republike Hrvatske koji se nalaze na području šest jedinica područne (regionalne) samouprave, odnosno šest obalno-otočnih županija (Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska) kojima otoci teritorijalno i administrativno pripadaju.
.

KORISNICI

Korisnici Programa su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje u svojim administrativnim granicama obuhvaćaju hrvatske naseljene otoke i njima pripadajuće povremeno naseljene i nenaseljene otoke i otočiće te poluotok Pelješac.
.

ODOBREN 51 MALI KAPITALNI PROJEKT

Ugovorima koje će  Ministarstvo sklopiti s jedinicama lokalne i područne (regionalna) samouprave u  skladu s donesenom Odlukom za 2019., ukupno će se na području otoka i poluotoku Pelješcu, sufinancirati 51 mali kapitalni projekt za što  se u državnom proračunu  osigurao iznos od 22,8 milijuna kuna.
.

POGLEDAJTE KOJI SU PROJEKTI ODOBRENI:

_________
Izvor: MRRFEU
Fotografija: Krčki most / Pixabay