Moje Šćedro – čisti otok!

Objavio: Pokret Otoka - 06.09.2019.

Moje Šćedro – čisti otok je naziv projekta koji je sunfinciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojeg je dobila otočka Udruga.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je u rujnu 2018 godine raspisao Javni poziv za sufinanciranje rad Udruga na temu zaštite okoliša, čišćenja podmorja, reciklaže, edukacija na temu, itd.

Udruga Prijatelji otoka Šćedro je Udruga koja djeluje na području otoka Šćedro koji akvatorijalno pripada Otoku Hvaru te je jedna od rijetkih otočnih Udruga koja su zadobila sredstva za provođenje projekta.

Neke od mnogobrojnih aktivnosti unutar projekta koje će se provoditi jesu:

  • Edukacija djece u osnovnoj školi o morskim organizmima
  • Provođenje akcija prikupljanja otpada s morskog dna u čak 5 uvala
  • Opremanje 5 uvala s info tablama te opremljenom mjestu za otpremanje otpada

“Smatram kako je jako važno provoditi projekte ovakvog tipa ponajviše zbog, meni osobno, najdražeg dijela, a to jest edukacija djece o osnovnim stvari zaštite okoliša i kako oni mogu tome pridonijeti. Sve aktivnosti projekta zajedno čine jednu cjelinu za koju smatram da je svakom otoku potrebna te sam iznimno ponosna i pohvaljujem jako dobru suradnju s svim dionicima uključenima u sam projekt kao i suradnju i dijalog s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji nam je u svakom trenutk na raspolaganju.” – ističe voditeljica projekta.

_______________

Izvor: Prijatelji otoka Šćedro