MLJET – Održan 3. Green trail Mljet!

Objavio: Paula Bolfan - 31.05.2019.

Udruge mladih Uliks otok Mljet protekli je vikend organizirala 3. Green trail Mljet, a prijave su nadmašile sva očekivanja.

Na utrci je sudjelovalo ukupno 237 trkača, od kojih je bilo 24 djece.  Cijela utrka je prolazila stazama NP Mljet: 10.4km – Ogiran, 33km – Odisej te dječja utrka na 700m – prenose iz Udruge mladih Uliks.
.

Prijavljenih trkača je bilo iz Kolumbije, Irske, Škotske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske.

Utrkom su dominirali korčulani i zadrani te mlada nada Mljeta petnaestogodišnji Luka Benito Nodilo, koji je, prvi prošavši kroz cilj na utrci od 10.4 km, pustio suze radosnice s vremenom od 1:06.19.  Drugo mjesto je ostalo u vlasništvu Igora Lovrića – MK Marjan s vremenom od 1:09.34 a treće mjesto je osvojio Goran Gugić s vremenom od 1:10.33.

Najdominantnija žena bila je korčulanka Rita Biliš – SAK FIT Zaprešić, s vremenom od 1.09:41, dok je drugo mjesto pripalo Buckby Anna iz Škotske s vremenom od 1:17.05. Treće mjesto je pripalo Jeleni Šurjan u vremenu od 1:21.36.
.

Ukupno je bilo 169 natjecatelja od kojih ih je 158 završilo utrku Ogiran

Odisej je pripao Anti Špaleti – Zadar Trail Run, s vremenom od 4:03.09, drugo mjesto osvojio je Marin Čotar iz SRK Alba s vremenom od 4:05.34 dok je Josip Jakelić iz SLK Hvar osvojio treće mjesto s vremenom od 4:39.43.

Najbrža na utrci Odisej je bila Marija Kurta – BoT Zadar, s vremenom od 5:13.10, druga je bila Made Žeravica – AK Dubrovnik s vremenom od 5:19.52. Treća je bila Raissa Khirddine iz Hrvatske s vremenom od 5:37.06.

Lijepo vrijeme je išlo na ruku trkačima i organizatorima, a oduševljenje stazama se nije krilo ni na samom cilju.
Dječja utrka je brojčano bila uljepšana s mamama koje su trčale s najmlađim natjecateljima, te su najbriži bili Krešo Bonković- NK Solin i Maja Kurta – BoT Zadar.
.

Pokrovitelji

Poklone natjecateljima su uručili načelnik Općine Mljet, Đivo Market te ravnatelj Nacionalnog Parka Ivan Sršen.

Nacionalni Park Mljet je u potpunosti podržao utrku utrku, te su mu se pridružili Općina Mljet, Dubrovačko neretvanska županija, Komunalno Mljet te lokalni poduzetnici. Libertas je bio zadužen za transfer natjecatelja na ručak u hotel Odisej, a Jadrolinija i Krilo za prijevoz natjecatelja do otoka.

O sigurnosti natjecatelja se brinula JVP Mljet, HGSS, Javna Ustanova Nacionalni park Mljet, volonteri te ostale javne službe otoka Mljeta.

Organizator utrke, Udruga mladi Uliks, je presretna i ponosna na svih 237 natjecatelja te su za njih – svi pobjednici!

 

__________

Izvor: Udruga mladih Uliks
Naslovna fotografija: