MLJET | Kulturna baština i običaji otoka Mljeta u Zagrebu

Objavio: Pokret Otoka - 17.11.2017.

Kulturna baština i običaji najjužnijeg velikog otoka Hrvatske predstavljaju se u metropoli.

Kulturna baština i običaji otoka Mljeta bit će predstavljeni kroz izložbu tradicijskih predmeta „Dani Mljeta“ koja se otvara u petak, 17. studenoga u 17.30 sati u Etno Art galeriji, u Ulici baruna Trenka 1 u Zagrebu.

Izložba se održava u studenom, mjesecu u kojem Nacionalni park Mljet slavi svoju 57. obljetnicu proglašenja nacionalnim parkom, u organizaciji Kluba prijatelja otoka Mljeta. Važnost predstavljanja kulture i tradicije najjužnijeg velikog otoka (Mljet je najšumovitiji, površinom osmi otok Jadranskog mora, specifičan jer govori štokavicu i ijekavicu) zagrebačkoj publici, prepoznali su Grad Zagreb, Općina Mljet i Nacionalni park Mljet koji su dali potporu projektu.

Upoznajte Mljet

Osim upoznavanja otoka Mljeta kroz izložbene predmete, za osnovnoškolce će biti održana radionica izrade Mljetskog kolarina, tradicionalne ogrlice.

Navečer će za prijatelje otoka Mljeta biti organizirana večera u Hotelu Academia, Tkalčićeva 88, kojoj će prisustvovati i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, a izložba će ostati otvorena do 24. studenoga, radnim danom od 10 do 18 sati.

Autori fotografija: Klub prijatelja otoka Mljeta

IZVOR : dubrovackidnevnik

HRT -Foto galerija i  Video