MLJET – Kalipso i Ogigije – mitovi i legende otoka oživjet će 08. i 09. rujna

MLJET – Kalipso i Ogigije – mitovi i legende otoka oživjet će 08. i 09. rujna

Objavio: Andrea Beader - 07.09.2021.

U dva dana će oživjeti duhove nekadašnjih stanovnika Mljeta koji je tijekom stoljeća bio poznat i kao Ogigija. Bio je dom prelijepoj božici Kalipso, a njeni tragovi su utkani u cijeli otok i u njegovu povijest.

Ljeto na mističnom otoku Mljetu privodi se kraju uz predstavu u kojoj će muza Kalipso stanovnike otoka i njihove goste još jednom provesti kroz čarobne niti mitova i legendi koje se vežu uz ovaj jedinstveni hrvatski otok. Događanja su podijeljena u dva dijela i održat će se u srijedu i četvrtak 8. i 9. rujna.

.
Događanja

  • Srijeda, 8. rujna
    • od 17.30. do 19.30 sati u Uvali Sutmiholjskoj
  • Četvrtak, 9. rujna
    • Od 10 do 12 sati u Polačama
    • U 20 sati predstava i gastro kutak na otoku Sv. Marija

.
Organizatori pozivaju posjetitelje da se upute u potragu za nekadašnjim stanovnicima otoka. Među njima je i Kalipso koja će im ispričati svoju priču i još jednom se susresti s neprežaljenim Odisejem. Tu su i morske sile, Iliri i gusari, sv. Pavao, moćna kraljica Teuta, furešti i još poneki posjetitelj iz prošlosti koji će na odabranim lokacijama čekati da se predstave.

.
Jedinstvenost otoka Mljeta, osim u netaknutoj prirodi, ogleda se i u njegovoj čarobnoj prošlosti

Na trenutak će se prošlost oživjeti i osjetiti mističnost i ljepota koju ovo mjesto pruža svojim stanovnicima i njihovim gostima.

Pozivaju se posjetitelji da se upuste u avanturu istraživanja u srijedu 8. rujna jer se negdje na ovom otoku, na pojedinim punktovima, skrivaju duhovi prošlosti koji će svima onima koji ih nađu ispričati svoju priču. Potražite nimfu Kalipso, ali i oličenje Mljeta – Melitu ili Meledu. Uz nju i ilirsku kraljicu Teutu, u narodu poznatu kao zlatooku, a koja se također voljela odmarati na otoku. A u četvrtak, 9. rujna će svi oni zajedno ispričati priču o onome što ih povezuje, a to je čarolija otoka Mljeta.

U četvrtak, 9. rujna će predstava „Povijesne niti Ogigije“ posjetiteljima dočarati sve na jednom mjestu. Ljubav, hrabrost ili vjera su glavne protagoniste doveli na Mljet, a jedni u drugima su ostavili neizbrisiv trag. Predstava će se održati na otoku Sv. Marija uz poštivanje epidemioloških mjera.

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.