MITAS 4 ISLANDS MTB – 4 dana, 4 otoka

Objavio: Pokret Otoka - 19.04.2017.

Krk, Rab, Cres i Lošinj će od 19. do 22. travnja 2017. godine ugostiti 600 strastvenih amatera i profesionalaca biciklista iz 34 zemlje svijeta. Osim već tradicionalnih gostiju iz Češke, Njemačke, Slovenije i Belgije, ove godine utrku na 4 različita otoka u 4 uzastopna dana iskusit će i natjecatelji iz Perua, Izraela, Filipina te dalekih Farskih otoka. Utrku prati i velik broj “navijača” koji dolaze zajedno s natjecateljima. Ove godine očekuje se oko 400 navijača, a smještajni kapaciteti na Krku i Lošinju rasprodani su nekoliko mjeseci unaprijed. Gosti Mitas 4 Islands utrke ostvarit će ukupno 6.500 noćenja s direktnim prometom destinacijama od oko 4,5 milijuna.

Otočke pejzaže i doživljaj utrke u svijet će prenijeti kuća Icarus, koja će putem eurovizijske razmjene, sliku s kvarnerskih otoka prenijeti u stotinjak TV kuća iz 180 zemalja svijeta.

Utrka je podijeljena u četri etape: prva etapa 19.04 -KRK,  druga 20.04. RAB,  treća 21.04. CRES, četvrta i posljednja etapa 22.04. LOŠINJ.

Nećemo ići tako daleko i reći da je to utrka za svakoga. Jer znamo da nije, ali to je utrka za sve ljubitelja MTB-a koji su spremni iskusiti spregu bicikla, emocija, patnje, užitka, terena, partnera i suparnika, mjesto gdje su svi koji se dočepaju ciljnih vrata – pobjednici. Nema biciklističkog događaja na svijetu koji bi se mogao usporediti s jedinstvenim doživljajem vožnje na 4 različita otoka u samo 4 dana tijekom kojih se prolazi pored mediteranskog mora i povijesti sadržane u malim i autentičnim gradićima i selima.

Prekrasno okruženje i visoka razina organizacije već su ostavili dojam na one koje su imali prilike sudjelovati u ovom događaju pa nije ni čudo da je Mitas 4 Islands utrka proglašena jednom od najboljih u Europi. Iznimno atraktivni tereni i staze, relativno kratke, ali opet idealne za početak sezone, učinili su ovu utrku nezaobilaznom proljetnom avanturom.

“Tvrdnja “jedinstvena utrka u svijetu brdskog biciklizma” , kojom se promovira ova utrka, nije laž. Ne nikako jer kombinacija autentične atmosfere male utrke sa profesionalnim nivoom organizacije velikog događaja, a sve skupa u okolišu koji je tako specifičan – da, jedinstvena utrka je najmanje što možemo reći. Odlična, nezaboravna, fantastična…. još su neki pridjevi kojima bi je mogli opisati.” – Wouter Cleppe, Belgija

Ova jedinstvena utrka MITAS 4 ISLANDS MTB – 4 dana 4 otoka  koja se nastavlja na drugim otocima  je samo početak sportskog vikenda na otoku Krku.  U Malinskoj vas očekuje Malinska Outdoor Weekend od 21.04 do 23.04.  Biciklističke i trkačke utrke, vođene ture, šetnje, orijentacija…samo su neki od elemenata zbog kojih ćete poželjeti biti dio ove trodnevne avanture.

A sve ovo uz prigodne dane Šurlica i šparoga koje traju do 30. travnja 2017. duž otoka Krka, koji se obzirom na obilje domaćih namirnica smatra oazom autohtone gastronomije, možete krenuti na pravu gastro-turneju koja je dijelom prve proljetne etape Krk Food Festa, manifestacije namijenjene ljubiteljima kvalitetne hrane i jedinstvenih iskustava!

i još mnogo zanimljivih događanja na otoku Krku koje možete pronaći sve na jednom mjestu, u našem kalendaru događanja na naslovnoj stranici ovog portala.

IZVOR : www.adriabike.hr, otok-krk.org, rabdanas.com

 

Mitas 4 Islands