ONLINE – Kulturološki miks malih europskih otoka

ONLINE – Kulturološki miks malih europskih otoka

Objavio: Mirna Dalić - 16.11.2020.

ESIN (European Small Islands Federation) organizira online otočni kulturološki miks malih europskih otoka koji će se održati sutra (17. Studenog) s početkom u 18:30h na platformi ZOOM.

 

Otočna kultura je važna, bila tradicionalna ili suvremena! Sa domaćinom webinara – Compere Mairtinom, s otoka Cape Clear u Irskoj,  ćete istražiti što se događa na ostalim malim europskim otocima!

Registracija je obavezna, a registrirati se možete na poveznici.

 

Program:

18:30: Mairtin pokreće zumiranje otočne kulture s otočaninom i umjetnikom Ruari O’Donobhan koji će razgovarati o novim art Covid strategijama (hallowee’n zine)

18:45: Prikazivanje arhipelaškog razmišljanja / Otolith, Ruairi O Donobhan

18:50: Predstavljanje Kostasa Korresa s grčkog Olimpijskog filmskog festivala za djecu i mlade i njegov rad s osnovnoškolcima s otoka Tilosa

19:00: Prikazivanje animacije djece Tilosa

19:05: Predstavljanje Toma i Rhode Muir s Orkneyjskih otoka i njihove web stranice Orkneyology, koja prikazuje tradicije pripovijedanja priča o Orkneyu. Poslušat ćemo uživo i jednu od tominih bajki!

19:20: Predstavljanje Riine Kaljulaid koja će predstaviti nevjerojatne narodne tradicije estonskih otoka i predstavljanje Marka Soosara – filmaša s otoka Manija

19:25: Prikazivanje 3 kratka filma: “Ples na otoku Kihnu”, “Dan sv. Katarine na otoku Manija” i “Plesači s otoka Muhu”.

19:40: Mairtin predstavlja Piu Prost sa Finskog arhipelaga, raspravljajući o izazovima za glazbenike i druge umjetnike uzrokovanih virusom Covid-19. Pia će također ukratko opisati pozadinu iza djela kojeg izvodi orkestar Pargas.

19:45: Orkestar Pargasa izvodi djelo: “Maja from the Storm Skerries”.

19:50: Predstavljanje live sesije s tradicionalnim glazbenicima s otoka Cape Clear

20:20 Razgovor s Johnnyem Lynchom, indie glazbenikom sa škotskog otoka Eigg, o svojoj izdavačkoj kući Lost Map i nadolazećem online indie festivalu na YouTubeu,

20:30: Izvedba DJ-a Dolphin Boya iz Eigga, prekrivajući škotske melodije suvremenim ritmovima, počevši od kratkog odlomka Sileagha, kratke priče hebridskog galskog pjesnika Angusa Petera Campbella (Aonghas Peadar Caimbeul) iz njegove zbirke kratkih priča Nevidljivi arhipelag.

21:00: kraj !

 

 

__________

Izvor: europeansmallislands.com

Naslovna fotografija: unsplash.com