MALI LOŠINJ – Dan energetike u gradskoj knjižnici

Objavio: Pokret Otoka - 09.11.2017.

Građani trebaju povesti računa o načinu na koji troše energiju jer na taj način utječu na okoliš i poboljšavaju kvalitetu života. Na koji način i sami možemo doprinijeti tranziciji koja nas očekuje počevši od uvođenja navika u vlastitom domu dođite saznati  u subotu, 11.11. na Danu energetike na Malom lošinju.

NAJAVA DOGAĐAJA “DAN ENERGETIKE”

Lokalna akcijska grupa Kvarnerski otoci u suradnji s Gradom Malim Lošinjem uz financijsku potporu PGŽ-a u okviru programa i projekata iz područja poljoprivrede iz Proračuna PGŽ-a u 2017.g organizira:

DAN ENERGETIKE NA MALOM LOŠINJU dana 11. STUDENOG 2017. u GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI MALI LOŠINJ, Zagrebačka 2.

PROGRAM:

10:00 Svečano otvaranje
10:30 Iz prakse energetike otoka Krka – primjer dobre prakse, Zdenko Kirinčić, Ponikve eko otok Krk
11:00 Plan održive urbane mobilnosti, SENSUM d. o. o., Sveučilište u Rijeci Tehnički fakultet
11:30 Sharing sustavi električnih vozila, SENSUM d. o. o., Sveučilište u Rijeci Tehnički fakultet
12:00 Mobilna aplikacija za biciklističke staze, Sveučiliste u Rijeci, Tehnički fakultet

12:30 Pitanja i odgovori

Događaj je otvoren za javnost te pozivamo sve zainteresirane za ovu tematiku.

Sve detalje o Danu energetike u Malom Lošinju možete dobiti na mail: jovana@kvarernski-otoci.hr ili mobitel: 095 858 8231.

 

ŠTO JE LAG I KOJE PODRUČJE POKRIVA?

Lokalna akcijska grupa (LAG) je partnerstvo predstavnika javnog, gospodarskog i civilnog sektora određenog ruralnog područja koje je osnovano s namjerom izrade i provedbe lokalne razvojne strategije tog područja, a čiji članovi mogu biti fizičke i pravne osobe.

Svrha osnivanja LAG-a „Kvarnerski otoci“ je promicanje ruralnog razvoja putem lokalnih inicijativa i partnerstava, poboljšanje ruralnih životnih i radnih uvjeta, diversifikacija gospodarskih aktivnosti, osiguravanje protoka informacija i transfera znanja za napredak u razvoju ruralnog gospodarstva i lokalne zajednice, razvijanje sinergije i umrežavanja između svih subjekata kojima je u interesu doprinijeti razvoju ruralnih područja. Cilj je stvoriti uvjete za pristupanje strukturnim fondovima Europske unije te osigurati razvitak ruralnog područja putem otvaranja novih radnih mjesta.

Područje LAG-a „Kvarnerski otoci“ pripada Primorsko-goranskoj županiji i ima tri dijela: otoke Cres, Krk i Lošinj. Obuhvaća 9 jedinica lokalne samouprave: grad Cres, grad Krk, grad Mali Lošinj, općinu Baška, općinu Dobrinj,općinu Malinska-Dubašnica, općinu Omišalj,općinu Punat i općinu Vrbnik.

Autorica: Maja Jurišić