BRAČ – Mala noćna regata dobila priznanje

Objavio: Pokret Otoka - 28.10.2017.

Mala noćna regata, koja se tradicionalno organizira u Postirima, dobitnik je godišnje nagrade Simply the Best u kategoriji Manifestacije utemeljene na tradiciji i lokalnim običajima.

Nagradu Simply the Best, za kvalitetu turističke ponude, kreativnost i inovativnost u razvoju turističkih proizvoda dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia.

Tradicija noćnog jedrenja u postirskoj luci započela je početkom prošlog stoljeća kad se brod počeo koristiti i za uživanje, a ne samo za mukotrpan rad.
Mala noćna regata”, predstava koja je moguća zahvaljujući jedinstvenom prirodnom fenomenu – noćnoj zračnoj struji “gažul” koja se s Vidove gore, najviše točke na Jadranu, za ljetnih noći spušta u postirsku luku.

Prije 11 godina, Mladen Juričić, glazbenik i Igor Piacun, jedriličar, uz TZO Postira oživjeli su taj običaj i pretvorili jedrenje na “gažulu” u spektakularnu predstavu u kojoj riva postaje gledalište, osvijetljena luka velebna scenografija, Mozartova “Mala noćna muzika” pratnja, a jedrilice postaju balerine.

 

Izvor: braconline.com.hr