LOŠINJ –  Predstavljen projekt revitalizacije lječilišta

LOŠINJ – Predstavljen projekt revitalizacije lječilišta

Objavio: Paula Bolfan - 22.04.2018.

U Lječilištu Veli Lošinj predstavljeni su kapitalni projekt Primorsko-goranske županije “Revitalizacija Lječilišnog centra Veli Lošinj”.

Trenutno je u realizaciji II. faza projekta – Rekonstrukcija, nadogradnja i dogradnja objekta Medicinski trakt s hidroterapijom za koju su planirana proračunska sredstva u visini od 15.911.271 kuna (s PDV-om). Rekonstruirani objekt sastojat će se od podruma, prizemlja, prvog kata i potkrovlja u kojemu bi se pružale specijalističko-konzilijarne usluge u ambulantama dermatologije i venerologije, fizikalne medicine i rehabilitacije te fizikalna terapija. Planirano vrijeme dovršetka radova je kolovoz ove godine. Nakon toga slijedi izvođenje radova na uređenju parkirališta i ulaza u prostor Lječilišta.
.

Zdravstveni turizam i projekt revitalizacija Lječilišnog centra Veli lošinj

“Revitalizacija Lječilišta u Velom Lošinju uklapa se u strategiju razvoja zdravstva cijele naše županije, ali i zdravstvenog turizma. Jer naša tradicija je naša budućnost, kako nam slogan i glasi. Kao što smo digli Opatiju s Thalassotherapijom Opatija te brendirali tako Crikvenicu i Rab, sada je svakako red na Velom Lošinju koji se potpuno uklapa u koncept otoka vitalnosti i razvoja destinacije Lošinja i cijelog Kvarnera kao destinacije zdravlja“, rekao je župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

Gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić naglasila je kako je Lječilište baza na kojoj Grad Mali Lošinj već dugi niz godina gradi svoj brand otoka vitalnosti i zdravlja te platforma zdravstveno održivog turizma. “Drago mi je što smo zajedno sa županijskim timom prisustvovali otvaranju 2. faze rekonstrukcije lječilišta, projekta koji je iznimno važan za Grad Mali Lošinj, za sve ono što u našim turističkim nastojanjima želimo izrealizirati, u ovom konkretnom slučaju u suradnji sa Županijom. Vjerujem da sve ove investicije koje županija pokreće imaju cilj vratiti onu staru reputaciju po kojoj je ovaj kompleks, ali i cijeli Mali Lošinj prepoznat još prije 125 godina u ovim krugovima ali i cijelome svijetu“, zaključila je Kučić.
.

Dio projekta je i uređenje dječjih igrališta i vježbališta

Projekt uređenja dječjih igrališta i vježbališta u Park-šumi Podjavori dio je projekta revitalizacije Lječilišnog centra Veli Lošinj za koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo 500.000 kn. Ukupna vrijednost projekta je 815.722 kune od čega je razlika od 315.722 kune osigurana kroz proračun Županije.

Na samom igralištu postavljena je oprema te su dopremljena i ugrađena brojna igrala: vratilo, spiralni tobogan s kulom, kombinirano igralo “Serena”, kućica “Šator”, penjalica s mrežom, ljuljačka 2Snjeguljica” s penjalicom i mrežom, penjalica s mrežom “Bor”, viseći vrtuljak i za vrtuljak “Zvrk”, pješčanik za djecu i njihalica konjić. Pojedina igrala su funkcionalno prilagođena djeci s invaliditetom te je i sam prilaz igralištu na taj način izveden.

Za I. fazu projekta  kada je rekonstruiran objekt Park I s infrastrukturom uloženo  je 15.034.230 kuna.

__________
Izvor: Hr turizam
Fotografija: Pixabay / summa