LOŠINJ | Otvoreno Euroafričko prvenstvo

Objavio: Pokret Otoka - 14.09.2017.

Mimohodom Rivom lošinjskih kapetana i ceremonijom na glavnom gradskom trgu, u Malom Lošinju otvoreno je Euroafričko prvenstvo u podvodnom ribolovu…

Osamnaest momčadi s pratnjama predstavilo se Lošinjanima i njihovim gostima, a očekivano je najveći interes pobudila reprezentacija Hrvatske, u kojoj su dva ovdašnja ribolovca – Daniel Gospić (“Škarpina”, Nerezine) i Radoslav Jakupović (“Udica”, Mali Lošinj).


Uz nastupe dvije skupine Folklornog društva “Manfrina”, Lošinjskih mažoretkinja i Puhačkog orkestra “Josip Kašman”, na svečanom su otvaranju okupljene pozdravili predsjednik SRD “Udica” Dragan Jambrošić, predstavnik Primorsko-goranske županije Gracijano Petrinić, predsjednik Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru Đuro Marinović, lošinjska gradonačelnica Ana Kučić, te predsjednik Komisije za podvodni ribolov CMAS-a (Međunarodne konfederacije podvodnih aktivnosti) Antonio Cruz koji je i otvorio natjecanje. Zastavu CMAS-a podigao je Branko Cvitković iz “Udice”, a zastavu Hrvatske Ivan Lovrić, lošinjski ribolovni veteran, sudionik organizacije Svjetskog prvenstva u Malom Lošinju daleke 1957. godine. U pozdravnim su se govorima nizali podaci o bogatoj povijesti podvodnog ribolova u lošinjskim vodama – kako u organizacijskom, tako i u natjecateljskom smislu.

Završnica svečanosti pripala je koncertu splitske grupe TBF.

 

IZVOR : otoci.net 

TEKST I FOTO : Bojan Purić