LOŠINJ – Likovna izložba Mirne Sišul: ”Šareni svijet”

LOŠINJ – Likovna izložba Mirne Sišul: ”Šareni svijet”

Objavio: Paula Bolfan - 27.09.2018.

Mirna Sišul riječka je umjetnica čija će izložba biti postavljena u galeriji Fritzi u Malom Lošinju. Otvorena je od 20. rujna i trajat će sve do 20. listopada.

Umjetnost je događanje. Događanje svijeta, onog osobnog, nutarnjeg i posve slobodnog. Događanje koje nema granica, svijet koji nema zadanog okvira. Daleko misaono putovanje. Na tom putovanju iz dana u dan Mirna Sišul slikajući razmišlja. Obavija nas svojim pričama, pričama o životu i ljubavi, sreći i vedrini. I kako onda ne uočiti milinu tog obojanog svijeta. U osobitosti vlastitog likovnog jezika, i ponesenosti stvaralačkog nagona, umjetnica bilježi dinamične strukture međuodnosa umjetnosti i postojanja. Poetičkim izrazom stvara prepoznatljiv vizualni krajolik kao zrcalo identiteta. Zanesenošću djeteta, oslobađa svoj unutarnji ritam noseći nebo imaginacije u sebi.

… Rečenice su Marinele Dragičević, koje nas uvode u izložbenu priču i nalaze se u predgovoru kataloga koji prati izložbu.
.

Mirna Sišul

The love land, acrylic on canvas, 90×116 cm / Mirna Sišul

Umjetnost je ono što krasi naše otoke i uzdiže ih u visine, baš kao što se oni sami izdižu iznad površine mora i morskog svijeta. Posjetite izložbu i tako u  ove hladne jesenje dane unesite boje i vedrinu Mirninih radova.

Mirnin rad možete  pratiti i na facebook stranici Mirna Sišul Art.

 

_________
Autorica: Paula Bolfan
Fotografija: Mirna Sišul