LOŠINJ – Lošinj na kongresu Svjetske biciklističke organizacije (UCI)

Objavio: Pokret Otoka - 04.12.2017.

Na godišnjem kongresu Svjetske biciklističke organizacije (UCI) održanom u švicarskoj Lausannei 30. studenog i 1. prosinca 2017. godine, otok Lošinj predstavio se kao domaćin prve utrke svjetskog kupa u Downhillu.

Naime, od 21. do 22. travnja 2018. godine, 1,8 km dugim stazama i vidikovcima otoka vitalnosti, tristotinjak sudionika natjecat će se u ekstremnoj biciklističkoj spust-utrci World Cup 2018. – “Downhill Lošinj”, stoga su Lošinj, kao i regija Kvarner, u ovom kongresu prepoznali priliku da se predstave ciljanoj publici kao bike-destinacije.

Na dvodnevnom kongresu sudjelovali su organizatori World Cup 2018. – “Downhill Lošinj”; predstavnici Mountain bike Trbovlje – Matej Drnovšek i Sebastjan Mrzljak, Atletskog kluba “Lošinj” – Lovro Hesky, te direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Svjetski kup u downhillu na Lošinju iduće godine jedan je od većih sportskih događaja u Hrvatskoj 2018. godine i idealna prilika za turističku promociju Lošinja i regije Kvarner kao bike-friendly destinacija posjetiteljima i gledateljima širom svijeta. Prilika je to i da se brojne staze, šumski putevi i prepreke zanimljive biciklistima iskoriste na najbolji način – kroz zdravlje i sport, i upravo je to put kojim smo krenuli u suradnji sa švicarskom tvrtkom Bikeplan na izradi Master-plana razvoja cikloturizma otoka Lošinja, izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Peter van den Abele, sportski direktor i glavni menadžer za “offroad” i Simon Burney, glavni koordinator Svjetske biciklističke organizacije (UCI) za Cross Country Mountain bike izuzetno su zadovoljni prezentacijom otoka Lošinja i pripremnim radovima koji se ulažu u atraktivnost same staze čija je posebnost cilj koji se nalazi na obali, a natjecatelji prolaze urbanim područjem. Upravo je po tome lošinjska downhill-staza posebna te jedina u Svjetskom kupu.

Ovo svjetsko događanje podržat će Red Bull Media House prijenosom uživo, te 19 televizijskih kuća koje će otkupiti prava prijenosa. Zahvaljujući njima utrka će se prikazivati u 99 zemalja, a očekuje se da će je uživo pratiti više od dva milijuna gledatelja. Utrku u potpunosti podržava Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Mali Lošinj, “Jadranka” d.d. te Turistička zajednica Grada Malog Lošinja.

FOTO I TEKST | Turistička zajednica Lošinja

IZVOR |  otoci.net