LOŠINJ – Grupa Jadranka uključila se u akciju Euromelanom day

LOŠINJ – Grupa Jadranka uključila se u akciju Euromelanom day

Objavio: Paula Bolfan - 07.06.2019.

Potaknuti javnozdravstvenom akcijom Euromelanom Day, lošinjska Jadranka osigurala je besplatne preglede madeža za svoje zaposlenike.

Preventivnim pregledima madeža koji su proveli stručnjaci Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice iz Zagreba i udruga „Zdravi pod suncem“ pristupilo je preko 150 zaposlenika Jadranke. Inicijativu Jadranke da u akciju Euromelanom Day uključi i svoje zaposlenike pohvalila je dermatologinja Željana Bolanča, rekavši da je to najbolji pokazatelj brige o zaposlenicima.
.

Sustavna edukacija građana o zdravstveno prihvatljivom ponašanju na suncu iznimno je važna kako bi se bolest otkrila na vrijeme te se posljedično povećao i postotak njezina izlječenja.

U okviru ove javnozdravstvene akcije predstavnici Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice iz Zagreba i udruge „Zdravi pod suncem“ posebno su se posvetili stanovnicima jadranskih otoka – Lošinja, Cresa, Suska i Unija.

„Niti jedan naš otok, osim Lošinja, nema dermatologa kojemu se mogu javiti građani za preventivne preglede. Moram istaknuti da je ova akcija koju je Grupa Jadranka osigurala svojim zaposlenicima svakako primjer najbolje prakse u hrvatskim kompanijama kakvu do sada nismo imali čak niti u kompanijama koje posluju u cijeloj Hrvatskoj. Nadamo se da ćemo ovu hvalevrijednu javnozdravstvenu akciju ponoviti na Lošinju, Cresu, Susku i Unijama i tako pridonijeti smanjenju razvoja bolesti.“, istaknula je Željana Bolanča, dr. med, spec. dermatologije, s Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice i tajnica udruge „Zdravi pod suncem“.
.

U akciji preventivnih pregleda madeža na kvarnerskim otocima sudjelovalo je 20 liječnika iz Zagreba, Zaboka, Rijeke i Zadra i dermatologica s Lošinja.

Rezultati pregleda 721 stanovnika Lošinja, Cresa, Suska i Unija ukazuju na 19 suspektnih melanoma, 28 bazocelularnih karcinoma, 5 planocelularnih karcinoma, 162 displastična madeža te 105 aktiničkih keratoza. Dr. Sanja Poduje, specijalistica dermatovenerologije Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice i predsjednica udruge „Zdravi pod suncem“, poručuje da se u nadolazećim ljetnim mjesecima izbjegavamo izlazak na sunce od 10 do 16h ili da se pravilno zaštitimo u slučaju potrebe izlaska na sunce.

Osim što već više od 70 godina unaprjeđuje otočku ponudu u turizmu, ugostiteljstvu, kampingu i trgovini. Grupa Jadranka predanim radom, sustavnom edukacijom svojih zaposlenika i kontinuiranim ulaganjima ostvaruje odlične rezultate. Koliko je Jadranka poželjan poslodavac na hrvatskoj obali i otocima, najbolje govori i njen stav prema sezonskim zaposlenicima. Njima se po završetku sezone nudi status stalnih sezonaca, čime im je zajamčeno radno mjesto i za iduću godinu. Uz to imaju i sva prava stalnih zaposlenika, božićnicu, uskrsnicu i dar djeci, a kontinuirano se radi na unapređenju kvalitete njihovog smještaja.

__________
Izvor: Grupa Jadranka
Naslovna fotografija: Grupa Jadranka