LOŠINJ – Fotografija s Lošinja u National Geographicu

Objavio: Pokret Otoka - 13.08.2017.

Nestvarni prizor nad Malim Lošinjem koji mogu “uhvatiti“ samo najbolji lovci na munje!

Sandro Puncet uhvatio je nad Malim Lošinjem prizor munje koja udara o površinu mora te svojom vještinom oduševio urednike uglednog magazina National Geographic.

Sandro Puncet nedavno je osvojio titulu Najbolje fotografije dana (eng. Top Shot) od National Geographica. Urednici tog uglednog američkog magazina svakoga dana pregledaju nekoliko tisuća fotografija i odaberu 12 najboljih, a glasovanjem čitatelja pronalaze dnevne pobjednike.

Hrvatski lovac na munje oduševio je fotografske znalce i svjetsku publiku nestvarnim prizorom nad Malim Lošinjem, točnije fotografijom savršeno pogođenog trenutka munje koja udara o površinu Jadranskog mora.

“Wow! Ovo je tako prekrasan prizor snage prirode!”, “Svaka čast na fotografiji i nagradi” te “Energija u ovoj fotografiji je nevjerojatna”, samo su neki od razdraganih komentara čitatelja koji su upravo glasali za Sandra.

Ljubav prema olujama i meteorološkim pojavama kod Sandra Punceta započela je prije dvadesetak godina, kad je kao tinejdžer uhvatio prvu munju “običnim“ fotoaparatom.

Danas se njegove fotografije pojavljuju na najuzbudljivijim internetskim stranicama, kao i na Facebook-stranici desetak entuzijasta sa sjevernog Jadrana po imenu North Adriatic Strom Chasers.

 

Okomile se munje na Osoršćicu .. 6.8.2017. Osor

 

IZVOR : punkufer

FOTO : Sandro Puncet

FACEBOOK : stormchaser