LOŠINJ – Festival “Lošinjskim jedrima oko svijeta” dobitnik prestižne nagrade “Simply the best”

LOŠINJ – Festival “Lošinjskim jedrima oko svijeta” dobitnik prestižne nagrade “Simply the best”

Objavio: Marta Stupin - 17.11.2018.

Festival „Lošinjskim jedrima oko svijeta“ posvećen pomorskoj i brodograđevnoj tradiciji otoka Lošinja dobitnik je ovogodišnje tradicionalne hrvatske nagrade “Simply the best”!

Specijalizirani turistički magazin Way to Croatia te Udruga Hrvatskih putničkih agencija prepoznali su kvalitetu, kreativnost i inovativnost u turističkoj ponudi (ujedno i kriterijima odabira nagrade) te su upravo lošinjskom festivalu dodijelili nagradu u kategoriji ‘Manifestacije- tematska događanja višednevnog trajanja’. Nagrade su u pet osnovnih kategorija dodijeljene od 14. do 16. studenog u Varaždinu, tijekom 20. poslovno turističke burze PUT. – prenosi
.

Photo: TZ Mali Lošinj

.
Festival je osmišljen u želji da se očuva, revitalizira i turistički valorizira pomorska baština i to kroz oživljavanje te prezentaciju povijesnog i kulturnog naslijeđa lošinjskog pomorstva koje je svoje zlatno doba živjelo od 1853. do 1884. godine.

Ovaj segment lošinjske povijesti izabran je za turističku promociju zbog svoje specifičnosti i namjere da se lošinjskim gostima, ali i stanovništvu približi bogat i nadasve zanimljiv život hrabrih, požrtvovnih i sposobnih lošinjskih moreplovaca, brodograditelja te brodovlasnika koji su otok, zapravo neprikladan za razvoj brodarstva, učinili centrom pomorstva istočnog Sredozemlja 19. stoljeća. Ovogodišnji festival dio je EU projekta turističke valorizacije pomorske, ribarske i brodograditeljske baštine Sjevernog Jadrana Mala barka II.

Više od 27 tisuća posjetitelja imalo je prilike sudjelovati u brojnim sportskim, kulturnim, zabavnim i edukativnim događanjima od 8. do 23. rujna 2018. godine, u organizaciji Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

Čestitamo!

______
Izvor: morski.hr
Fotografija: TZ Lošinj