LOKRUM – U očima putopisaca – Festival znanosti

Objavio: Pokret Otoka - 04.05.2018.

Otkriće otoka Lokruma u očima putopisaca – program u okviru Festivala znanosti

Na otoku Lokrumu održan je raznovrstan program u okviru Festivala znanosti suradnjom Javne ustanove Rezervat Lokrum i Sveučilišta u Dubrovniku, Odjela za akvakulturu.

Program s temom Otkriće otoka Lokruma u očima putopisaca uključivao je stručno izlaganje, prezentaciju putopisa i vrijedne literature iz knjižnice Javne ustanove Rezervat Lokrum te stručno vodstvo.

Priroda otoka Lokruma i dubrovačkog područja predmet su brojnih istraživanja prirodoslovaca. Podaci objavljeni u znanstvenim radovima i putopisima, posebno onima iz 19. i početka 20. st. izvor su vrijednih podataka o prirodnim vrijednostima otoka Lokruma te omogućuju praćenje promjena bioraznolikosti. Na temelju starih putopisa i znanstvenih radova studenti Sveučilišta u Dubrovniku i učenici Medicinske škole saznali su tko je sve posjećivao Lokrum, kako ga je vidio i što je o Lokrumu zabilježio.

Nakon izlaganja uslijedio je obilazak Lokruma sa stručnim vodstvom koje je otkrilo što se na otoku promijenilo kroz stoljeća s posebnim osvrtom na vrtove u samostanu i maslinik. Na Mrtvom moru su prezentirane današnje metode istraživanja i uzorkovanja morske vode. Ovo je druga godina za redom da je Javna ustanova Rezervat Lokrum organizirala edukativni program u okviru Festivala znanosti.

.

__________
IzvorLokrum.hr
FotografijaLokrum.hr