Lokalni majstori izrađuju muzejske suvenire

Objavio: Pokret Otoka - 25.02.2017.

Zbog velike zainteresiranosti posjetitelja za autentične suvenire u ponudi Muzeja betinske drvene brodogradnje, u toj su kulturnoj ustanovi ove godine otvorili i web shop suvenira.

Suveniri se tematski nadopunjavaju na postav muzeja i inspirirani su lokalnom baštinom. Neki od suvenira prikazuju prizore iz škvera, potezanje brganje, gajetu, leut, brodske linije. Idealan su poklon za sve one koji žele imati vrijednu uspomenu na vrijeme provedeno u muzeju i u Betini, a odnedavno ih je moguće kupiti i na webshopu u sklopu njihove internet stranice.

– Svi suveniri su ručni rad i nastali su u radionicama lokalnih majstora. Rade se u malim serijama, s puno pažnje. Suveniri se tematski nadopunjavaju na postav muzeja  i inspirirani su lokalnom baštinom. Neki od suvenira prikazuju prizore iz škvera, potezanje brganje, gajetu, leut, brodske linije. Idealan su poklon za sve one koji žele imati vrijednu uspomenu na vrijeme provedeno u muzeju i u Betini, priopćeno je iz Muzeja.

Webshop možete pregledati OVDJE.

Ovaj muzej teži biti mjesto uživanja, mjesto kreativnosti i razvoja zajednice, stalan izvor inspiracije i učenja koji obogaćuje ljude, muzej koji je žarište ideja i koji nadahnjuje, te mjesto koje svojim posjetiteljima pruža nova iskustva i jedan sasvim nov i jedinstven doživljaj prošlosti.

IZVOR: Muzej betinske brodogradnje & Šibenski portal