Lastovska maslina među pobjedničkim projektima

Objavio: Pokret Otoka - 01.03.2017.

Predstavnici ACT Grupe, konzorcija društvenih poduzeća iz Čakovca, predstavili su pobjednike prvog natječaja programa „Pokreni nešto svoje“, razvojnog programa namijenjenog poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima.

Na natječaj otvoren 12. listopada 2016. godine pristigle su ukupno 432 prijave iz cijele Hrvatske, od kojih je u drugi krug ocjenjivanja od strane stručne komisije odabran 31 projekt. Nakon što je nositelje 31 projekta komisija ACT Grupe posjetila na terenu te dodatno razmotrila njihove prijave, odabrano je šest projekata koji će osim zatraženih financijskih sredstava u prijavi, dobivati i kontinuiranu savjetodavnu poslovnu podršku za razvoj svojih projekata u sljedećih šest mjeseci.

Među pobjednicima nalazi se i jedno otočko obiteljsko gospodarstvo – OPG Zoltan Trajković s Lastova!

 

  • OPG Zoltan Trojković – Lastovska maslina (Lastovo)

Otok Lastovo je jedan od netaknutih bisera autohtonih izvornih vrsta flore i faune, na kojem tradicionalan način života čuva prirodu za buduće generacije. Obiteljsko gospodarstvo Trojković obrađuje najveći maslinik na otoku, a ovim projektom žele istaknuti posebnost autohtone sorte Piculja plasirajući novi, krajnje kvalitetni proizvod na tržište, s naglaskom na spoj tradicije i modernog načina maslinarstva.

„Svrha ovog programa jest pomoći konkretne projekte s pozitivnim društvenim utjecajem, pri čemu jednaku važnost dajemo savjetodavnoj i financijskoj podršci u njihovom razvoju poslovanja. ACT Grupa će pobjedničkim projektima osigurati savjetovanje u provedbi projekta, promociju projekata kroz kampanju Programa, mjerenje društvenog utjecaja te izradu izvještaja o društvenom utjecaju“, izjavio je Teo Petričević, direktor ACT Grupe, na predstavljanju dobitnika u prostorijama Impact Huba Zagreb.

“Broj prijava na natječaj ukazuje da u Hrvatskoj ne nedostaje poduzetničkog duha i značajnog inovativnog potencijala. Odabir šest najboljih projekata u tako velikoj konkurenciji bio je iznimno težak, no u konačnici su dodatne bodove dobivali oni projekti koji su vrlo precizno predstavili svoj značajan društveni ili okolišni utjecaj, kao o potencijal rasta i održivosti svoje projekte ideje“, naglasio je Igor Roginek, voditelj marketinga ACT Grupe.

Program potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj „Pokreni nešto svoje“ razvojni je program ACT Grupe namijenjen poduzetnicima početnicima i mikro-poduzećima. Program potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz savjetodavnu podršku i bespovratna financijska sredstva te odgovara na potrebe poduzetnika za početak i razvoj njihova poslovanja. Za sufinanciranje projekata osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 423.460,00 kuna, dok su prijavljeni projekti mogli biti maksimalne vrijednosti do 100.000,00 kuna. Program financira Philip Morris Zagreb d.o.o.

Čestitmo svim pobjednicima!

 

IZVOR: www.samopozitivno.com