LASTOVO – Počinje simpozij ”Otoci u fokusu: Od naracija ranjivosti do naracija osnaženja”

Objavio: Paula Bolfan - 28.09.2019.

Simpozij ”Otoci u fokusu: Od naracija ranjivosti do naracija osnaženja” održava se od 29. rujna do 1. listopada na otoku Lastovu

U društvu čak 37 stručnjaka i prateći 30 izlaganja, ispratit će se ljetni red plovidbe, a s prvim danom zimskog plovidbenog reda zaključiti simpozij i ovogodišnja Anatomiju otoka.

.
Tematski i disciplinarni predznak ovogodišnjeg okupljanja u sklopu 8. Anatomije otoka doveo je ka uključivanju što različitijih ‘glasova’ o otocima

Ekonomija, ekologija, biologija, geografija, urbanizam i arhitektura, povijest, arheologija, etnologija, književnost, sociologija, lingvistika, pravo itd. samo su neke od disciplina čiji su se stručnjaci odazvali pozivu, a priključili su se i aktivisti te akteri otočnoga razvoja na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini da svojim promišljanjima otoka pridonesu inter/trans-disciplinarnoj perspektivi otočnih studija.

Sudionici dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Finske, Italije i Irske.
.

.
Simpozij organiziraju dvije otočke udruge, Anatomija otoka – centar za istraživanje i razvoj s Visa i Udruga Dobre Dobričević s Lastova, uz stručnu potporu dviju znanstvenih institucija: Instituta za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba te Odjela za etnologiju i antropologiju iz Zadra.

Sudjelovanje na simpoziju besplatno je za sve otočane, a prijenos će se moći pratiti i virtualno.

Detaljniji podaci o simpozijima i radionicama mogu se pronaći na internetskoj stranici Anatomija otoka.

.
Radionica LA(AGRI) CULTURE uvod je u Simpozij ”Otoci u fokusu: Od naracija ranjivosti do naracija osnaženja”

Na Lastovu je upravo u tijeku radionica LA (AGRI) CULTURE na kojoj sudjeluje 40 međunarodnih studenata i 7 mentora. U sklopu radionice organizirana je i zemljišnoknjižna ambulanta (u suradnji s Pravnim fakultetom u Splitu i Besplatnom pravnom klinikom).

Objave zapratite i na facebook stranici Anatomija otoka – Centar za istraživanje i razvoj.

.
PROGRAM

__________
Autor: Anatomija otoka
Naslovna fotografija: croatia.hr