LASTOVO – Počinje festival ”Lastovo, otok glazbe”

LASTOVO – Počinje festival ”Lastovo, otok glazbe”

Objavio: Paula Bolfan - 09.08.2022.

 I ove se godine #LAfestival održava u kolovozu, od 11. do 14. 8 u uvali #mihajLA

Festivalske i dnevne ulaznice mogu se kupiti online OVDJE i u prostoru organizatora – udruge LA!UVO! na adresi Pjevor 10 u Lastovu.

.
Glavni program festivala

GLAVNI PROGRAM festivala je slijedeći :
.

  • četvrtak: REPER IZ SOBE (HR) + MARISOL(HR)
  • petak: FIRE IN CAIRO (HR) + BARBARA MUNJAS (HR)
  • subota: PSEĆA PLAŽA(HR) + STRAY DOGG(SRB)
  • nedjelja: MATE BRO (SLO) + WHO SEE(CG)
  • + resident DJ D-GREE (HR)

.

.
.
Festival u četvrtak započinje tradicionalnom filmskom projekcijom koju svake godine omogućuju dragi prijatelji iz KINA MEDITERAN

Gledat će se „Summer od Soul“, glazbeni dokumentarac Ahmira Khaliba Thompsona iz 2021.godine o čuvenom „Harlem cultural festivalu“. Projekcija filma je besplatna.

Osim glavnog koncertnog večernjeg programa #otokgLAzbe bogat je i sa popratnim sadržajima. Dani će započeti jutarnjim svirkama u centru naselja Lastova, na lokaciji Pjevor 10 od 11.00 sati gdje će se svaki bend prezentirati kratkom svirkom.

Prva dva dana festivala biti će radionice ilustracije, pjevanja te VJ-inga u sklopu suradničkog projekta sa organizacijom ŽIV ŽAR ŽUR pod nazivom ŽENE MAŠINE. U sklopu istog projekta biti će i izložba „Moj Panteon“ Ane Kovačić postavljena na zidove stare uljare.

.
Yoga, tattoo i turniri u boćanju i odbojci

Yoga s Anom biti će već standardno svaki dan festivala od 19:30 u festivalskoj uvali , a po svoje nove tetovaže moći ćete doći, uz prethodnu rezervaciju mailom kod tattoo majstorice handpoke tetovaže TATUIROVKE koja nam ove godine dolazi u društvu sa svojim partnerom, tattoo majstorom BLANANA kod kpojeg imate priliku napraviti tetovaže mašinicom.

Tradicionalni LA!turniri rezervirani su za posljednja dva dana, u subotu ćemo igrati na boće, a u nedjelju za kraj očekujemo nove pobjednike u odbojci. Naravno da će festivalski resident DJ D-Gree i ove godine svirati svakodnevne SUNSET SET setove uz zalazak sunca te nakon koncertnog programa do ranojutarnjih sati. Za završnu večer i pozdrav festivalu do slijedećeg ljeta ponovo nas čeka D-GREEjev spektakularni DJ set „LA!bojler room“ na lokaciji razrušene uljare u MihajLA.

.
Pa vi nemojte doć’ ?!?

Sve informacije i točne satnice posjetiteljima će pravovremeno biti dostupne na stranicama društvenih mreža festivala.

________
Izvor: Morski
Naslovna fotografija: Jelena Župančić