LAG-u ŠKOJI dodijeljena sredstva za nastavak provedbe Lokalne razvojne strategiji

LAG-u ŠKOJI dodijeljena sredstva za nastavak provedbe Lokalne razvojne strategiji

Objavio: Andrea Beader - 03.04.2021.

LAG-u Škoji dodijeljena su nova sredstva za prijelazno razdoblje (2021.-2022.) u ukupnom iznosu od 4.470.911,74 HRK za nastavak provedbe Lokalne razvojne strategiji u 2021. i 2020. godini.

Riječ je o iznosu koji osigurava kontinuitet rada LAG-u, iz novog programskog razdoblja 2021.-2027. i po važećim pravilima do usvajanja nove regulative za novo financijsko razdoblje čija primjena je planirana za 2023. godinu.

Zahvaljujući uvećanju alokacije za LEADER mjeru na 5% od ukupne alokacije Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za Republiku Hrvatsku. Nova odobrena sredstva za dvogodišnje razdoblje iznose čak 54,25% od prethodno odobrenih našem LAG-u za sedmogodišnje razdoblje.

LAG-ovima je omogućeno da sredstva za Podmjeru 19.1 i 19.3 prenamijene za provedbu Mjere 19.2., o čemu će odlučiti Skupština LAG-a.

Nakon provedenog postupka pristupa dodijeljenim sredstvima, a koji uključuje donošenje Odluke Skupštine o pristupu dodijeljenim sredstvima, sklapanje Aneksa Ugovora o dodijeli sredstava, donošenje izmjene Lokalne razvojne strategije i Plana provedbe Lokalne razvojne strategije pristupiti ćemo raspisivanju novih natječaja za financiranje projekata na našem području.

Podsjećamo, LAG-u Škoji je za programsko razdoblje 2014.-2020. ukupno odobreno

8.241,677,01 HRK zahvaljujući kojima je LAG Škoji odabrao, a APPRRR odobrio 7 projekata ulaganja u društvenu infrastrukturu i 23projekta ulaganja u razvoj malih poljoprivrednih gospodarstva, a za dva projekta koja se odnose na ulaganje u malu društvenu infrastrukturu trenutno su u postupku odabira.

Ujedno, zahvaljujući navedenim sredstvima omogućen je tekući rad LAG-a te su započete pripremne aktivnosti projekta suradnje s LAG-om Brač i LAG-om 5.

Tekst Odluke dostupan je na stranicama APPPRR-a.

 

 

__________
Izvor: LAG Škoji
Naslovna fotografija: Unsplash.