KVARNER – Novo izdanje najstarije regate na Kvarneru

KVARNER – Novo izdanje najstarije regate na Kvarneru

Objavio: Andrea Beader - 05.06.2022.

Jedriličarski klub 3. Maj iz Rijeke najavljuje 41. izdanje regate “Primorska 2022”, riječ je o najstarijoj regati na Kvarneru

Prvi put regata je organizirana 1982. godine koja se, osim dugom tradicijom, od ostalih izdvaja i po tome što je dvodnevna i poprilično zahtjevna navigacijska regata – prenosi morski.hr 

Ukupne duljine 50 nautičkih milja, jedri se od Rijeke do Cresa i sljedeći dan od Cresa do Rijeke. Ruta je to koja zahtjeva znanje, vještine, strpljivost, taktiku, ali i dobro raspoloženje koje je ključan “sastojak” ovog lipanjskog kvarnerskog “praznika jedrenja”.

 

PROGRAM REGATE

Regata će biti održana u subotu i nedjelju, 4. i 5. lipnja 2022. godine.

Planirana su dva navigacijska plovova. Start prvog plova zakazan je za subotu, 4. lipnja 2022. godine u 10 sati ispred Riječkog lukobrana s ciljem u Gradu Cresu.

U 20 sati na rivi u Cresu organizirana je večera i druženje za sve natjecatelje 41. Primorske regate, a ujedno će biti dodijeljene nagrade za najbrži i najsporiji brod (pršut i šampanjac)

U nedjelju, 5. lipnja 2022. godine, u 10 sati ispred Grada Cresa starta drugi plov s ciljem u Riječkoj luci ispred Gata Karoline Riječke. Najbrži krstaši očekuju se u Riječkoj luci oko 15 sati.

Podjela nagrada planirana je za 18 sati ispred Gata Karoline Riječke.

 

__________
Izvor: morski.hr 
Naslovna fotografija: Pixabay