Bespovratna sredstva Zaklade Kultura nova za kulturu na otocima

Objavio: Pokret Otoka - 04.12.2016.

Zaklada “Kultura nova” je 2. prosinca 2016. godine objavila rezultate dodjele bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške 2016, a među odobrenim projektima nalazi se i nekoliko otočnih!

Na mrežnim stranicama Zaklade Kultura Nova objavljeni su rezultati javnih poziva raspisanih u okviru Programa podrške 2016 s rokom prijave 27.09.2016. kao i iznosi odobrenih sredstava za projekte/programe koji su u drugoj i trećoj godini provedbe višegodišnje podrške. Sveukupno je Upravni odbor Zaklade “Kultura nova” odobrio bespovratna sredstva u iznosu od 7,540,817.77 kn za provedbu 110 projekata/programa organizacija civilnog društva na području suvremene kulture i umjetnosti.

Od otočkih organizacija, financirane su sljedeće udruge i projekti:

Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Dobre Dobričević sa Lastova za projekt “Kulturni centar za mlade – Lastovo”; Siva zona, prostor medijske i suvremene umjetnosti sa Korčule za čak tri projekta: “Kinematografija Jadranskih otoka”, “Ugo la Pietra: Nodi urbani” te “Povijest suvremenosti i kritički turizam”.

Za otočane je također  važno što je na popisu i Festival mediteranskog filma Split čiji je projekt „Kino Mediteran“ preporodio mnoga mala otočna kina, a to će zahvaljujući ovoj potpori činiti i dalje!

Čestitamo dobitnicima bespovratnih potpora i nadamo se u budućim rezultatima vidjeti više otočkih projekata.

 

IZVOR // Zaklada Kultura Nova