KRK – Uspješno je održan Food revolution day – Kongres zdravlja 2019!

Objavio: Paula Bolfan - 06.06.2019.

Food Revolution Day 2019 – Kongres zdravlja, dan kad se ponovno podizala svijest o važnosti zdrave prehrane i zdravog načina života, prošao je vrlo uspješno!

.
25. svibnja, u Velikoj vijećnici Općine Malinska–Dubašnica, održana su predavanja renomiranih nutricionista, sportaša i psihologa, ove godine s međunarodnom titulom.
.
Na Glavnom trgu održali su se Healthy Street Food Festival, u sklopu kojeg su otočni ugostitelji pripremali: Krčku tjesteninu, Mediteraneo burger od tune ili sabljarke, Veganski burger, Falafel salatu, Salatu s mesnim okruglicama, Tortilje s piletinom i motrom, Sirove torte i kolače, Krčki veganski sladoled bez šećera i glutena, osvježavajuće voćne sokove i mnoge druge poslastice!
.
Na Trgu se održao i Sajam zdrave hrane; prezentacija vježbi sportskih klubova i fitness trenera te mjerenje tlaka, šećera u krvi, postotka masti i mišića u tijelu od strane Doma zdravlja PGŽ–a i studenata medicine. U večernjim satima, posjetitelji su plesali uz Dellboys bend.
.

.
Želite se pridružiti programu Europske prijestolnice kulture, od 21.–24.05.2020. u sklopu Food Revolution Daya – Kongresa zdravlja 2020. ?

.
Udruga Termen, u sklopu koje Sabina Barbiš organizira ovaj događaj, uključena je u programski pravac 27 susjedstava, RI2020 – Europska prijestolnica kulture te je Food Revolution Otok Krk time postao dio službenog programa EPK Rijeka2020.
.
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane ugostitelje, sportaše, proizvođače zdrave hrane te stručnjake iz polja nutricionizma, medicine i psihologije da nam se jave ukoliko se žele pridružiti programu Europske prijestolnice kulture, od 21.–24.05.2020. u sklopu Food Revolution Daya – Kongresa zdravlja 2020.
.
Food Revolution Day 2019 – Kongres zdravlja omogućili su:
.
Udruga Termen, TZ Općine i Općina Malinska–Dubašnica, Dom zdravlja PGŽ–a, Međunarodna udruga studenata medicine, Gelati d’Oro, Enzita.hr, Tvornica zdrave hrane, Veli’s, Uberi ovo, Frajona, Taxi Barbiš, Arriva, King’s Caffe, Bistro Bukarica, Mariolina, Kavana Beleca te medijski pokrovitelji Radio Otok Krk i Portal Otok Krk
.
Food revolution otok Krk pratite i na Facebooku:
.
__________
Autorica: Sabina Barbiš
Naslovna fotografija: Andrej Hromin