KRK – TZ KRK finalist je za naj destinaciju održivog kulturnog turizma

Objavio: Paula Bolfan - 22.09.2019.

Europska putnička komisija bira Najbolju europsku destinaciju održivog kulturnog turizma u različitim kategorijama, a među njima se našla i Turistička zajednica otoka Krka

U kategoriji inovacije i digitalizacija finalist je i Turistička zajednica otoka Krka sa svojim digitalnim rješenjem odnosno digitalnom prezentacijom kulturne baštine otoka Krka.

Projekt kojim TZ Krk pokušava digitalizirati i unaprijediti svoju turističku ponudu zove se ”Visit Krk”, a nedavno je objavljeno kako je završena i treća faza tog projekta, o čemu smo prenosili ovog kolovoza.

Pogledaj -> ”KRK – Projekt objedinjavanja kulturne baštine ‘Visit Krk’: Završena treća faza

.
U različitim kategorijama najbolje europske destinacije održivog kulturnog turizma pristiglo je 55 prijava iz 19 različitih zemalja

Osim turističke zajednice otoka Krka, među finalistima u svojim kategorijama našle su se još dvije prijavnice iz Hrvatske. U kategoriji nematerijalne baštine našao se rovinjski Ekomuzej Batana, a u kategoriji vinskih destinacija našao se Motovun.

Pobjednici po kategorijama će biti objavljeni na svečanom proglašenju koje će se održati 24. listopada u Granadi u Španjolskoj.

Svim prijaviteljima želimo svu sreću i uspjeh!

__________
Autorica: Paula Bolfan
Naslovna fotografija: TZ Krk