KRK – Reciklasičari za ljepšu našu ”Eco Bend krčkih osnovaca”

Objavio: Pokret Otoka - 14.06.2018.

U sklopu kampanje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, objavljen je ekološki edukativno-glazbeni nagradni natječaj pod nazivom Reciklasičari za ljepšu našu na kojega su pozvane sve osnovne i srednje škole Republike Hrvatske.

Riječ je o izradi glazbala od različitih vrsta otpada kao što je papir, staklo, metal, plastika, tekstil i ostalo. Natječaj je trajao od 23. travnja do 28. svibnja 2018. S našega otoka na natječaj su svoje glazbene uratke poslale tri škole, matična škola Krk Osnovne škole „Fran Krsto.Frankopan“ te područne škole Punat i Vrbnik. Prema propozicijama natječaja, škole su trebale napraviti video snimku u trajanju od najviše 7 minuta koja mora sadržavati glazbenu izvedbu na vlastitim napravljenim glazbalima kao i fotografije izrade glazbala, odnosno proces njihove izrade, u čemu su, kako nam je prenijela prof. glazbene kulture Ana Jagić Aljić, uživali i ona i učenici.

 

 

Krčki su osnovci u svojem eko udaraljkaškom orkestru za instrumente koristili plastične kante, drvene štapiće, vodovodne cijevi, plastične vrećice, staklene boce, limenke… a u njemu su sudjelovali učenice i učenici 5a, 8a i 8b razreda krčke Osnovne škole. Projekt je osmislila, pomagala u izdradi instumenata, pripremila skladbu i aranžman te uvježbala orkestar prof. glazbene kulture Ana Jagić Aljić.

Promociju ovog glazbenog benda imali smo priliku vidjeti 27. travnja ove godine na proslavi Dana krčke Osnovne škole.

Od Jagić Aljić doznajemo da će u rujnu ove godine, „Eco Bend“, kako su ga nazvali sami učenici, sudjelovati na edukativno-glazbenoj radionici koju će održati tim stručnjaka.

VIDEO

 

Autor: Milo

Izvor: Otok Krk.org