KRK – Prvomajski vikend u Baški

KRK – Prvomajski vikend u Baški

Objavio: Andrea Beader - 28.04.2022.

Obilježite Praznik rada zabavnim i aktivnim vikendom u Baški, u ponudi su raznolika događanja u kojima će moći uživati i odrasli i djeca

Zabavni večernji koncert, škola brdskog biciklizma za djecu i obiteljska biciklijada te edukativna interpretacijska šetnja zasigurno će zadovoljiti sve afinitete te osigurati odličnu zabavu u Baški – prenosi otok-krk.org

Za savršen uvod u prvomajski vikend pobrinut će se popularni riječki glazbenik Boris Štok, nekadašnji frontman grupe Quasarr, sa svojim pratećim bendom kojeg čine: Matko Basara (klavijature), Davor Krmpotić (saksofon), Nikola Mesarek (bas gitara), Dino Šimonović (bubanj), Darko Terlević (gitara) i Jelena Fabijan (back vokal).

Inovativni kantautor mnogima je poznat kroz grupe Quasarr i Manofon, ali i solo karijeru koja je započela krajem 2016. Dobitnik je nagrade Porin 2019. godine, za najbolji album alternativne glazbe “Ispod kože” te nominiran 2021. godine za svoj drugi samostalni album “Uvijek dio mene”. Uz moćne rifove bez zadrške, diskoidan groove koji neodoljivo podsjeća na britanske 80-te i jedinstven glas, dobra atmosfera na koncertu je zagarantirana!

 

Vikend za brdski biciklizam

Biciklizam je jedan od najboljih oblika vježbanja. Čini nas jačima i energičnijima, ima mnoštvo zdravstvenih benefita i – odličan je način zabave! Zaljubljenici u adrenalinsku vožnju okupit će se u Baški 7. i 8. svibnja na Krk Bike Adrenaline Story-ju, vikendu stvorenom za sve MTB entuzijaste i ljubitelje atraktivnih spustova! Kako bi ljubav prema brdskom biciklizmu prenijeli i na naše najmlađe, ovoga vikenda organiziramo Malu školu MTB-a!

Kroz dvosatnu školu brdskog biciklizma, djeca će imati mogućnost upoznati se s osnovama MTB-a te prelaziti poligone i prepreke, uz nadzor i pomoć članova BBK Team-a Rodeo. Cilj školice je razviti osnovne vještine potrebne za vožnju po planinama i šumskim putevima. Naučit će se sigurnoj vožnji, koju opremu moraju imati i kako se zaštititi od ozljeda, a potom će na poligonu imati priliku i pokazati svoje vještine na biciklu, ali i vidjeti vještine iskusnih vozača.

 

Obiteljska biciklijada

Po završetku edukativnog programa, organizirana je obiteljska biciklijada biciklističkom stazom uz Velu Riku, za djecu i roditelje!

* Obavezno je korištenje zaštitnih kaciga
* Sudjelovanje je besplatno za sve sudionike
* Osigurana je okrjepa za sve polaznike
* Prijave i dodatne informacije: u Turističkom uredu TZ općine Baška, Zvonimirova 114, na e-mail info@visitbaska.hr ili telefon +385 (0)51 856 817

 

Interpretacijska šetnja

Pridružite se interpretacijskoj šetnji koja će vam, na zabavan i interaktivan način otkriti ljepote, znamenitosti i povijest Baške! Jednosatnu poučnu šetnju vodit će Maja Polić, licencirana turistička vodičkinja. Posjetitelji će imati priliku proći kroz glavne dijelove i lokalitete bašćanske povijesti, otkriti našu kulturu i tradiciju te saznati o važnim znamenitostima i svim onim detaljima koji im obična šetnja ne bi omogućila.

* Šetnja počinje u 11:30 sati, kod spomenika ispred Heritage Hotela Forza
* Vođenje je besplatno za sve sudionike, na hrvatskom i engleskom jeziku, u organizaciji Turističke zajednice općine Baška
* Prijave i dodatne informacije: u Turističkom uredu TZ općine Baška, Zvonimirova 114, na e-mail info@visitbaska.hr ili telefon +385 (0)51 856 817.

 

__________
Izvor: otok-krk.org
Naslovna fotografija: