KRK – Prva eko tržnica, 11.Drobnica fest i koncert u gradu Krku

Objavio: Pokret Otoka - 07.04.2018.

Ekološku tržnicu organizira udruga Progres Krk, kojoj je cilj promovirati ekološki uzgoj hrane i ekološki certificirane proizvode. U budućnosti planiramo promovirati na ovakav način i autohtone proizvode sa područja Primorsko-goranske županije.

Dana 07.04.2018. sa početkom u 09:00 na prostoru iznad krušije u Krku (oko kipa Pralje) održat će se prva ekološka tržnica. (do cca 14:00).
.

Udruga Progres

Udruga Progres nastala je s ciljem razvoja poljoprirede na području Grada Krka. U sklopu svog godišnjeg programa realizirala je dvije projektne inicijative čiji se rezultati ogledaju u ograđivanju novih poljoprivrednih površina električnim pastirom, kao i izradi studije Kontrola plodnosti tla, s preporukom za gnojidbu povrćarskih kultura na području polja Kimpi i polja Kaštel.

Više o udruzi Progres možete pogledati na linku:  Rezultati dvaju projekata krčke Udruge Progres

.

Ekološka tržnica

Ovaj će se put na tržnici moći pronaći ekološki med, aronija i njene prerađevine, voće povrće i prerađevine istog, mliječni proizvodi, sirevi, suhomesnati proizvodi, žitarice i razna brašna, gotovi pekarski proizvodi, ekološki namazi, veganski proizvodi, jabučni ocat, razna tjestenina, bučino ulje i brojni drugi.

Izlagači:

 • OPG Mičić eko med
 • OPG Brolih aronija i prerađevine
 • OPG Loboda voće povrće i prerađevine
 • OPG Žgajner mlječni proizvodi sirevi voćni jogurti i suhomesnati proizvodi
 • OPG Krušvar žitarice i razna brašna
 • Pekarski obrt Demetra pekarski proizvodi
 • OPG Smid ekološki namazi senf i jabučni ocat
 • Zelena doo veganski proizvodi l
 • OPG Sokić razna tjestenina i medveđi luk
 • OPG Andreja Petrović bučino ulje
 • OPG Prenc brašna od konoplje

.

11.Drobnica Fest

Gradom Krkom u subotu vlada civilni sektor koji će, uz ekološku tržnicu, ugostiti  11. po redu Drobnica fest. Ovogodišnji Drobnica fest (kojim Udruga Drobnica ujedno obilježava i 15 godišnjicu uspješnog rada), pored prezentacije, degustacije i nagrađivanja vrhunskih maslinovih ulja, donosi prezentaciju i degustaciju vrhunskih sireva Udruge sirara Krka, ali i predstavljanje projekta Aristoil o kojem će okupljenima kazivati Mia Ožić te prezentaciju pripreme zaštićene oznake izvornosti za Krčki sir koju će održati Ivica Ljubenkov.

Pokroviteljsku podršku ovogodišnjoj manifestaciji dali su Primorsko-goranska županija, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ, Grad Krk, Općina Malinska – Dubašnica, Oćina Dobrinj i Turistička zajednica Grada Krka, dok se kao medijski pokrovitelji navode Novi list, Radio OK, Internet portal Otok Krk, Službeni Internet portal Grada Krka i Internet portal Krk danas.

.

Glazbena poslastica

Pozivamo sve građanke i građane, otočane i otočanke i sve goste otoka Krka, da nam se pridruže u ovim prvim proljetnim tjednima na veselom druženju uz pravu glazbenu poslasticu. Izađimo iz kuća pokrenimo tijelo plesom, pozdravimo dolazak proljeća i lijepog vremena. Garantiramo odličnu zabavu uz ovaj englesko-irski glazbeni duel bendova Belfast Food i Beatles revival band koji organizira udruga Kreativni Krk.

Svi su pozvani na dobru nabavu, nagradu,druženje, edukaciju i zabavu.

Vidimo se!

__________
Autorica : Jovana Čutul
Fotografija: Andro Nigoević