KRK – Počeo je Mesopust u Omišlju i Njivicama

Objavio: Pokret Otoka - 24.01.2019.

Mesopust je posebno doba u Omišlju i Njivicama. U zabavu i događanja uključuju se svi mještani te se upravo u ovo vrijeme posebno ističu aktivnosti karnevalskih udruga Omišjanski babani i Babani Omišalj.

Kroz sedam maškaranih vikenda, u Omišlju i Njivicama održat će se tri originalne manifestacije, kojima razvijamo autentičan način proslave ovoga karnevalskog razdoblja.

Prvom Makarunijadom započeo je Mesopust u Omišlju i Njivicama na Krku 19. siječnja. Tom prilikom svi posjetitelji su za simboličnih deset kuna mogli kušati makarune spremljene u slanim i slatkim kombinacija, a sva prikupljena sredstva su se donirala obitelji Zaharija s Hreljina koja je nedavno izgubila kuću u požaru.

Već tradicionalne manifestacije, Utrka kareta i Fritulijada, održat će se u Njivicama (ulica Draga/placa), 2. veljače, s početkom u 11:00, odnosno 14:00 sati. Nakon napetog finala utrke kareta, slijedi slatka zabava i natjecanje u spravljanja frita, a stručni žiri ocijenit će čije su najbolje frite 2019. godine. Oba natjecanja pratit će stručno oko i komentari Dražena Turine Šajete, a za ples i glazbu zadužen je Xfinity band!

mesopust krk omišlja njivice

Prijave i ulaz na manifestacije je slobodan, a svi zainteresirani za natjecanje u karetima i izradi frita trebaju se prijaviti na web stranici TZO Omišalj. 

Posebno mjesto u mesopusnom programu ima prepoznatljiva manifestacija, koja je Omišalj na jedinstven način stavila na gastronomsku kartu Krka! U subotu, 9.2., od 13:30 sati na omišljanskoj placi testirat će se okusni pupoljci na još jednom Bljak festu! I ove godine svi posjetitelji moći će kušati specifične specijalitete pučke gastronomske baštine poput bijelih bubrega, tripica, svinjskih i kokošjih nožica, pilećih vratova, jetrica s roštilja, kiselice, maneštre od lignji i fažola te delicije kao što je guska u blatu, šporki prasac, broskva u bijeloj čokoladi… Program će voditi Dražen Turina Šajeta, svirat će grupa Insula, degustacija sve hrane besplatna, a zabava garantirana!

mesopust krk omišlja njivice

Sve informacije i prijavnice dostupne su na web stranici TZO Omišalj.
_______
Izvor i fotografije: TZO Omišalj