KRK – Mladi ambasadori Europskog parlamenta uz tri grada na kopnu druže se i na Krku

KRK – Mladi ambasadori Europskog parlamenta uz tri grada na kopnu druže se i na Krku

Objavio: Paula Bolfan - 09.05.2018.

Krčka Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, kao Škola ambasador Europskog parlamenta, domaćin je druženja mladih ambasadora Europskog parlamenta s područja Primorsko-goranske županije – #MladiEU2018 – koje se 11. svibnja 2018. godine, s početkom u 10.00 sati, priređuje u Velikoj vijećnici Grada Krka.

Naime, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj po drugi put organizira veliko druženje srednjoškolaca, iz čak 25 hrvatskih škola, koje će se pored Krka, u isto vrijeme, odvijati na još tri lokacije: u Zagrebu u Kinu Europa, u Splitu u Kinu Karaman te u Centru mladih u Slavonskom Brodu.

S mladim ambasadoricama i ambasadorima u Zagrebu će se družiti zastupnice u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, Marijana Petir i Ivana Maletić, a u Slavonskom Brodu zastupnik Jozo Radoš. Pored njih u Krku će, u motivacijskom dijelu programa, gostovati Tvrtko Barun, dobitnik priznanja Europski građanin, ujedno i voditelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi, u Zagrebu modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović, a u Slavonskom Brodu direktor marketinga Nogometnog kluba Osijek Alen Nađsombat.

Samo događanje moderirat će Iva Šulentić u Krku, Frano Ridjan u Zagrebu, Marijana Batinić u Splitu i Ivan Vukušić u Slavonskom Brodu.
.

Mladim Krčanima ovom će prilikom pridružiti i njihovi kolege iz opatijske Hotelijersko-turističke škole te riječke Ekonomske škole Mije Mirkovića, a osim rasprave na temu Migracije, očekuje ih i Forum za slobodu odgoja te organizirane slobodne aktivnosti.

Koordinacija krčkog dijela programa povjerena je profesorici – mentorici Gordiji Marijan.

Po uzoru na okupljanje European Youth Event (EYE) koje se odvija u organizaciji Europskog parlamenta u Strasbourgu, skup #MladiEU2018 usmjeren je na promicanje parlamentarne demokracije među mladima te njihovog osvješćivanja o važnosti aktivnog građanstva. (Ovogodišnje, treće izdanje EYE održat će se 01. i 02. lipnja 2018. godine te pritom okupiti više od 8.000 mladih, u dobi između 16 i 30 godina iz cijele Europe.)

Za vrijeme trajanja skupa #MladiEU2018, putem istoimenog hashtaga, kao glavna digitalna komunikacijska platforma ovog događanja koristit će se Instagram, pored Facebooka i Twittera.

__________
Izvor: otok-krk.org
Fotografijaotok-krk.org