KRK – Mažoretkinje brončane na Državnom prvenstvu

KRK – Mažoretkinje brončane na Državnom prvenstvu

Objavio: Andrea Beader - 01.07.2022.

Mažoretkinje otoka Krka brončane na Državnom prvenstvu mažoretkinja koje se održalo u Ogulinu

Mažoretkinje otoka Krka vratile su se iz Ogulina gdje se proteklog vikenda održavalo Državno prvenstvo mažoretkinja. Iako im je to prvo Državno prvenstvo djevojke su ostvarile odličan uspjeh. Natjecale su se u kategoriji formacije koja je brojala čak 31 formaciju i u kategoriji neformacije koja je brojala 26 neformacija – javlja Elizabeta Mikelj, predstavnica Mažoretkinja otoka Krka.

.
Državno prvenstvo u Ogulinu

Kadetkinje u kategoriji formacije osvojile su visoko treće mjesto tj. brončanu medalju i po prvi puta podignule svoj ekipni pehar. Djevojke koje su osvojile brončanu medalju su: Kiara Zeko, Laura Nikić, Katarina Žic, Nola Pajić, Laura Polonijo, Ivana Mihelčić, Tisa Mrakovčić, Veronika Dminić, Ema Butković, Katja Pavlović, Leona Dokić, Gala Šimunić, Idora Galjanić, Kiara Mišta, Marija Frate, Tea Antić, Rea Hunjadi, Julija Mrakovčić, Lena Ilić i Nika Knežević

Osim formacija sjajan uspjeh ostvaren je i u neformacijama gdje se u kategoriji solo juniorke natjecala Leona Jelenčić i zauzela visoko 5. mjesto. U kategoriji juniorke duo krčki tandem u sastavu Paula Žic i Leona Jelenčić osvojio je još jedno 5. mjesto i na taj način potvrdio odličnu kvalitetu i sjajnu budućnost za ovaj mladi mažoret tim.

.
Uspjeh nije došao slučajno

Ovaj uspjeh nije došao slučajno. Iza njega stoje sati i sati treninga i brojnih odricanja kako za djevojke tako i za njihovu trenericu, ali rezultat je dokaz da se sve isplatilo. Ovaj sjajni rezultat koji je postignut ogroman je vjetar u leđa cijelom timu.

Državno prvenstvo proteklo je u sjajnom raspoloženju koje je bilo prepuno emocija, a pogotovo na proglašenju gdje su se izmjenjivali osmijesi i suze radosnice na licima mladih Krčanki. Djevojke su primile mnoštvo čestitki, ali posebno ih vesele čestitke dobivene od brojnih trenera, sudaca i voditelja mažoret timova koji su svi složni u konstataciji da su Mažoretkinje otoka Krka tim s ogromnim potencijalom i da neće trebati dugo čekati da se djevojke popnu na najvišu stepenicu i ponesu titulu državnih prvakinja.

.

 

Mažoretkinje s Krka

Posebno ih je ganula konstatacija jedne sutkinje koja je nakon proglašenja došla čestitati djevojkama i tom prilikom rekla da su je posebno dirnule naše neformacije i da je osjetila nevjerovatan unutarnji mir i zadovoljstvo dok ih je gledala i da samo tako nastave i dalje jer su već sada ostavile svoj „potpis“ u mažoret svijetu. Prevedeno, to bi značilo da djevojke već sada imaju svoj prepoznatljiv stil, a to im je od samog početka bio cilj, biti originalan.

Djevojke se ovim putem žele zahvaliti svim roditeljima koji su u 4,00h ujutro pripremili doček za pamćenje i postigli da se djevojke osjećaju kao da su svjetske prvakinje. Mame su u kasnim noćnim satima izrađivale transparente i sušile boje fenom da sve bude spremno do dolaska djevojaka, a tate su pripremili pravu bakljadu.

Djevojke će sada proslaviti ovaj uspjeh, a nakon toga krenuti s pripremama za svoju prvu prekooceansku turneju koja će ih u listopadu odvesti u New York. Moramo podsjetiti da su djevojke i do sada uspješno promovirale Zlatni otok diljem Europe gostujući u 16 europskih gradova poput Barcelone, Rima, Nice, Monte Carla….. S obzirom da se radi o jednoj od najmlađih udruga na otoku Krku onda je ovaj uspjeh još i veći, a otok Krk može biti ponosan na svoje mlade ambasadorice.

 

Pozivnica

U međuvremenu Mažoretkinje otoka Krka pozivaju sve djevojke i djevojčice u dobi od 5 – 25 godina da im se pridruže i zajedno s njima plešu, putuju i natječu se. Dobre zabave neće nedostajati. Sve informacije mogu se dobiti putem maila mazoretkinje.otoka.krka@gmail.com ili na 098 – 260 608. Također ih možete kontaktirati i putem Facebook i Instagram stranice Mažoretkinje otoka Krka.

__________
Autorica: Elizabeta Mikelj – Mažoretkinje otoka Krka
Naslovna fotografija: Mažoretkinje otoka Krka