KRK – Literarni natječaj za učenike s otoka Krka

Objavio: Pokret Otoka - 07.11.2017.

U sklopu projekta Utoplimo krčku zimu, multimedijalna udruga Krčka beseda i nezavisni internetski portal otok-krk.org raspisuju tradicionalni, peti po redu, jesenski literarni natječaj za najbolji učenički sastav na temu 21. stoljeće  – stvarnost ili mit?“. Forma nije zadana, što znači da može biti prozni rad ili lirska pjesma. Poželjno je da rad bude napisan na jednom od govora otoka Krka, ali nije uvjet.

U natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih i srednjih škola s područja otoka Krka.

Literarni rad mora biti potpisan punim imenom i prezimenom učenika, adresom, razredom i školom te brojem kontakt telefona te kao word dokument (.doc ili .docx) poslan na e-mail adresu: otokkrk.org@gmail.com zaključno do ponoći 26. studenog 2017.

Žiri u sastavu književnice Elfride Mahulja, prof. Eme Jedrlinić i prof. Marije Ban izabrat će najbolji učenički uradak u kategorijama osnovaca i srednjoškolaca, a autori će biti nagrađeni plaketom, prigodnom knjigom i pretplatom za 2018. godinu u Gradskoj knjižnici Krk. Nagrade će biti uručene 21. ožujka 2018. na Svjetski dan pjesništva, a najbolji će radovi biti objavljeni na ovom našem portalu.

(Uredništvo portala)

 

Izvor: otok-krk.org