KRK – Krčka škatula

KRK – Krčka škatula

Objavio: Andrea Beader - 07.07.2021.

Potpuno različiti brendovi našli su se zajedno u jednoj kutijici pod nazivom krčka škatula, a svima im je zajednička ljubav prema otoku i kreativnost

.

Šest žena, pet brendova i jedna fantastična ideja – tako ukratko glasi priča o kutijici naziva Krčka škatula. Tako je zaživjela ideja da od divnih, ručno rađenih proizvoda zajedno kreiraju poklon pakete koje bi mogli nuditi turističkom sektoru, ali i za razne druge prigode.

Ideju je pokrenula Daniela Drčec, vlasnica OPG-a i brenda Adorable kada se upustila u potragu za zanimljivim i drugačijim brendovima na otoku Krku. Kreativci koji s jednakom strašću dišu za svoj brend i na svoj se način bore protiv kineskih suvenira.

 

O škatuli

Svoje mjesto u Krčkoj škatuli su pronašli prirodni sapuni i kozmetika Lavandin, vlasnica Andrijane Fiorentin Rušin i Mirele Rušin Kokotović. Njihovi su sapuni vizualno neodoljivi, šareni i mirisni, ali i potpuno prirodni. Sve sirovine koje biraju su ekološki prihvatljive. Koriste 100 % biljna ulja i maslace, čista eterična ulja s primorskog podneblja, kao i macerate koje same izrađuju od bilja koje samo beru. U sapune miješaju i razne kozmetičke gline, aktivni ugljen, med od kadulje s otoka Krka, morsku sol, sušeno bilje primorskog kraja i – pivo.

Tu je i Gordana Karabaić, vlasnica brenda G art Workshop koja u Škatulu smješta svoje prekrasne anđele, medvjediće, lutkice i pločice izrađene od puderaste keramike.

Svoje zasluženo mjesto u kutiji pronašao je i brend Blue sheep vlasnice Jasminke Gršković. Blue sheep reciklira ovčju vunu od koje izrađuje vunene loptice za perilicu i sušilicu kao alternativu omekšivaču. Također i antistres loptice i prirodni osvježivač za auto. Odnedavno je ovaj brend nositelj oznake HOP – Hrvatski otočni proizvod.

Dio ove ekipe fantastičnih žena je i Tamara Travaš, ilustratorica koja je zbog ljubavi riječku adresu zamijenila krčkom i oduševljava s ilustracijama. Aplicira ih na razglednice, lončiće, magnete i druge uporabne predmete. Osim o otočkim temama, njezine ilustracije progovaraju i o mnogočemu drugome na zabavan i šaren način.

I za kraj, tu je Adorable vlasnice Daniela Drčec. U svom OPG-u proizvodi 18 vrsta aromatiziranih soli i desetak okusa pekmeza, kao i ljute umake. Za aromatizirane soli koristi ručno branu kristaličnu sol iz Nina. Samoniklo bilje je s otoka Krka ili bilje iz organskog uzgoja. U njezine pekmeze idu samo tri sastojka: voće, šećer od šećerne trske i agar-agar.

Krčka se škatula može naručiti u četiri predefinirane verzije – mala, srednja, velika i najveća. No, moguće je složiti i custom made individualiziranu kutiju. Ona će kombinacijom prekrasnih proizvoda ispričati priču o otoku Krku baš onako kako kupac to poželi. Poželimo još više ovakvih suvenira s ljetovanja – prirodnih, drugačijih, ručno izrađenih, koji pršte bojom, okusom i mirisom.

 

 

 

__________
Izvor: turistickeprice.hr
Naslovna fotografija: Pexels.