KRK – Električni bicikli naša su ekološka budućnost!

Objavio: Pokret Otoka - 06.05.2018.

Prošle sunčane subote Udruga “Moj otok” organizirala je vožnju električnih bicikala u Puntu. Đir po đir, i Krk je već pun elektičnih bicikala, ni broja im se više ne zna, rekao je Nenad Maljković, predsjednik Udruge “Moj otok” u emisiji Kafe Radio Rijeke.

Na našem najvećem otoku do ovog je proljeća postavljeno 11 punionica za električne automobile, a one za bicikle dostupne su, kao i punjači za mobitel, uz kafiće i restorane. “Električni bicikl ne dimi, ne smrdi, ne buči, lako izvuče uzbrdice, smije u centar mjesta i do plaža, lako se parkira i idealan je za sve, pa i one koji nisu u vrhunskoj formi”, priča Nenad Maljković iz Udruge “Moj otok” koji se već četrdesetak godina zalaže za e-mobilnost.

 

Nenad Maljković – Udruga Moj Otok

 

Da se ipak u Hrvatskoj krećemo u dobrom smjeru, pokazuje i natječaj Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša za subvenciju kupovine e-vozila, koji je zbog velikog interesa trajao manje od jednog dana.

Električni bicikli produljuju turističku sezonu te omogućuju veću mobilnost i otočanima i njihovim gostima. Trend biciklizma i e-biciklizma se širi Europom, a kvarnerski otoci mu se priključuju. O cikloturizmu, povezanosti otoka, upornosti udruga i pedaliranju uzbrdo – poslušajte razgovor i pogledajte videona linku: HRTRadio Rijeka