KRK – Doživi ljepotu otoka Krka na konjskim leđima

Objavio: Pokret Otoka - 02.10.2017.

Centar za aktivnosti i terapije uz pomoć životinja Moj prijatelj iz Njivica s posljednjim je danom rujna 2017. zaključio je svoje aktivnosti vezane uz projekt Doživi ljepotu otoka Krka na konjskim leđima.

Tim je projektom je omogućeno otočanina, ali i mnogim turistima da se od 1. svibnja pa do 30. rujna ove godine, na njihovom „ranču“ u Njivicama svakog utorka i četvrtka, između 17,00 i 20,00 sati mogu besplatno okušati u jahanju neovisno o prethodnom znanju i iskustvu te iz jedinstvene perspektive doživjeti slikovite otočne pejzaže.

Cilj ove hvalevrijedne inicijative bio je stanovništvo potaknuti na volonterski rad, zatim domicilima i gostima omogućiti jedinstven, a pritom vrlo aktivan i atraktivan način iskorištavanja slobodnog vremena kako bi doživjeli drugačiji odmor i upoznali dosad nepoznata prostranstva otoka Krka, te, naposljetku, poticanjem na bavljenje jahačkim sportom, pridonijeti ukupnoj kvaliteti života na otoku.

Uz mnoge odrađene ture koje su posebice oduševile one najmlađe, o uspjehu ovog projekta svjedoči i 14 u provedbu uključenih volontera, u dobi od 10 do čak 65 godina.

Prije nekoliko mjeseci smo pisali da je Centar za aktivnosti i terapiju uz pomoć životinja Moj prijatelj iz Njivica za projekt Doživi ljepotu otoka Krka na konjskim leđima dobio značajna financijska sredstva iz filantropskog fonda Zajedno za zajednicu. Potporu ovom projektu vrijednu 21.250 kuna iz Filantropskog fonda Zajedno za zajednicu, dodijelile Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule i Zaklada Kajo Dadić iz Splita, dok je Općina Omišalj osigurala donaciju u vrijednosti od 1.000,00 kn. Samu realizaciju programa na različite su načine podržali i partneri: Grad Krk, Turistička zajednica Općine Omišalj, tvrtka EL-PI Shop d.o.o. iz Malinske te ovaj naš portal otok-krk.org odnosno Multimedijalna udruga Krčka beseda kao nakladnik.

(MK)

Autor: Milo