KRK – TZ Otoka Krk dobitnik nagrade Simply the Best za projekt Kulturno nasljeđe…

Objavio: Pokret Otoka - 15.11.2017.

Nagradu Simply the Best za kvalitetu turističke ponude, kreativnost i inovativnost u razvoju turističkih proizvoda dodjeljuje UHPA – Udruga putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia. Ove su godine nagradu dodijelili Turističkoj zajednici otoka Krka u kategoriji Inovativni projekt u turizmu za projekt Kulturno nasljeđe otoka Krka.

Nagradu će direktorica ureda TZ otoka Krka, mr.sc. Majda Šale preuzeti 16. studenog 2017. u Splitu, gdje će se održati 19. po redu međunarodna poslovno-turistička burza PUT od 15.-17. studenog 2017. godine uz domaćinstvo Turističke zajednice grada Splita i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije te hotela Park .

Osim poslovnog svijeta dijela kojem je osnovni cilj susret nosioca ponude i potražnje turističkih usluga, te predstavljanja sadržaja i novosti u turističkoj ponudu, program je upotpunjen i upoznavanjem odredišta domaćina i njegove ponude, stručnim sadržajima te aktivnim druženjem sudionika.

Na dvodnevnom susretu u Splitu okupit će se 150 tak predstavnika 80-tak turističkih subjekata iz BIH, Italije, Češke, Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Srbije, te predstavnici 10-tak domaćih i inozemnih medija.

Projekt „Kulturno nasljeđe otoka Krka“, TZ otoka Krka radila je u suradnji s Centrom za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci, a radi se o digitalnoj multimedijalnoj karti kulturne baštine otoka Krka.

Dio je to aktivnosti koji je TZ otoka Krka provela uvažavajući smjernice Strategije razvoja turizma otoka krka do 2020. godine koja između ostalog daje i strateško razvojna usmjerenja na otoku.

Povijesno kulturna baština otoka Krka ovim projektom obuhvaća razdoblje antike, povijesne gradove, kaštele, središta glagoljske baštine te sjedišta knezova Frankopana.

Pretraživanje obuhvaća 50-tak kataloških jedinica složenih u kategorije: Arheološki ostaci, crkve, samostani, utvrde i opis samih destinacija mjesta otoka Krka na kojima se lokaliteti i nalaze. Posebno je obuhvaćena povijest otoka Krka kao i karta otoka označenima lokalitetima koja se mogu pretraživati.

Izradom digitalne karte objedinjena je vrijedna kulturno povijesna baština otoka Krka. Kulturni sadržaji imaju za cilj približiti gostima i ljubiteljima povijesti vrijednosti otoka, ali i želju očuvanja i oplemenjivanja kulturnog identiteta otoka Krka, koristeći se pri tom mogućnostima moderne tehnologije.

Autor: Milo