KRK BIKE STORY – Upoznajte biciklom okuse Krka

Objavio: Pokret Otoka - 11.04.2019.

Tijekom proljeća, ljubitelji bicikliranja, prirode, čistog zraka i autentičnih okusa imati će u dva navrata prilike biciklirati otokom Krkom, njegovom sjevernom i južnom stranom – od okusa do okusa.

Tijekom vikenda od 12. do 14. travnja 2019. moći će na trasi od Njivica preko Čižića do Malinske biciklom upoznati sjevernu stranu otoka Krka. Za bicikliste su organizirani Bike pijat u kultnom restoranu Rivica u Njivicama, u konobi Mala sten u Čižićima i restoranu Noštromo u Malinskoj.

Imati će prilike degustirati med u Sv. Vidu Miholjice, sir i maslinovo ulje u konobi Porat, tradicionalni kolač od sira u konobi Pod murvu i vino u vinariji Frajona. Posjetiti će spilju Biserujku i samostan Sv. Marije Magdalene te ukupno, u tri dana odvoziti trasu od 75 km.
.

krk bike story

Foto: Krk Bike Story Promo

.
Drugi biciklistički vikend na Krku, održati će se od 17. do 19. svibnja 2019. i obuhvatiti će južnu stranu otoka – Bašku, Punat i grad Krk te prirodu među njima. Bike pijat organizira festival “Crna ovca” u Baškoj te bistro Riva u Puntu i restoran Volsonis u Krku. Okrijepa je organizirana i u OPG Tomašić u kojem će se probati med i proizvodi od lavande, u etno kući Kornić degustirati će krčki sir, vina u vinariji Gospoja-Toljanić, a maslinovo ulje u Ulici.

Biciklisti će posjetiti i galeriju Toš u Puntu, probati rakiju u podrumu Žestić, kruh u ulje toćati u Dvorima Sv. Jurja, a u pršutu uživati u Kući krčkog pršuta. Tijekom ta tri dana, biciklirati će 88 km.

Za sudjelovanje se možete prijaviti ovdje,  a preko Facebook event-a možete provjeriti tko se od vaših prijatelja već prijavio.

_________

Izvor: gastronaut.hr
Naslovna fotografija: marberavillas.com