KRK – 10. rujna u Krku održava se konferencija ”Island Business Women”

KRK – 10. rujna u Krku održava se konferencija ”Island Business Women”

Objavio: Paula Bolfan - 07.09.2021.

Udruga Žene za otok 10. rujna organizira događaj „Island Business Women“ konferenciju na temu „Žene poduzetnice“ uz mali poduzetnički sajam i prezentaciju proizvoda otočanki otoka Krka

Konferencija započinje u 18:00 sati u prostoru Kina Krk, a nastavlja se u neformalnom druženju, prezentaciji i degustaciji proizvoda otočnih poduzetnica na Kamplinu.

Iako je radni dio konferencije popunjen slijed strogih epidemioloških mjera, svi zainteresirani za događanje mogu se pridružiti izložbenom djelu i neformalnom druženju koje će se održati u Frankopanskom kaštelu u 20.30 sati.

Gošće na panelu su Gordana Nikolić – dekanica visoke poslovne škole PAR, Mirela Ahmetović – načelnica Omišlja i saborska zastupnica, Lidia Pavlin – vlasnica Nicha d.o.o., WEF, Slovenija, Danijela Drčec – inicijatorica Krčke škatule, vlasnica brenda Adorable te Andrea Milić – psihologinja i edukatorica u međunarodnim organizacijama UN, FORTEX.
.

.
Umrežavanje i dijeljenje iskustava za poduzetnice otoka Krka događa se uz podršku Udruge poslovnih žena Hrvatske

Ciljevi ove konferencije su poticanje na poduzetništvo žena i umrežavanje poduzetnica te motivacija za pokretanje i razvoj poduzetništva. Kroz prezentaciju inspirativnih priča i projekata želimo stvoriti logistiku za promociju i razvoj poduzetničkih aktivnosti žena (naglasak na teme financiranja, edukacije i umrežavanja poduzetnica) te razmjenu iskustava i kreiranje novih tržišnih suradnji i prilika.

Partner na ovom projektu je Krug – Udruga poslovnih žena Hrvatske koje rade na poboljšanju položaja poslovnih žena u društvu, poticanjem ženskog poduzetništva, poslovne kulture i etike poslovanja. Aktivnosti Kruga su edukacija, umrežavanje, promocija postignuća poslovnih žena, djelovanje prema javnim organizacijama i institucijama, te povezivanje sa srodnim udrugama u zemlji i inozemstvu.

Događaj je svojevrsni nastavak priče koju nosi Udruga Žene za otok, a koja pomaže ženama poduzetnicama u vidu osnaživanja, educiranja, organiziranja raznih radionica i slično. Konferencija je početak stvaranja baze otočnih žena poduzetnica, mapiranja i njihovog zajedničkog iskoraka na tržište te stvaranja njihove mreže.

Izložbeni dio uveličat će otočki brandovi Adorable, Lavandin Soup, Miau Couture, Blue Sheep, Tamara Travaš, Lola dream, Krčka škatula, Waved studio, Piccola stela i ostali.

_________
Izvor: Žene za otok
Naslovna fotografija: David Gabrić on Unsplash