KORČULA – Posjetite prvi LAG 5 fest!

Objavio: Paula Bolfan - 28.05.2019.

Po prvi put održat će se„LAG 5 FEST“ – Sajam lokalnih & tradicijskih proizvoda, na kojem će izlagati članovi LAG-a 5 i suradnici pčelari, maslinari, vinari, obrtnici i mnogi drugi.

Lokalna akcijska grupa „LAG 5“ organizira prvi LAG5 FEST, sajam lokalnih i tradicijskih proizvoda, koji će se održati 31. svibnja na gradskoj tržnici Rotonda u Korčuli od 16 do 19 sati, a na kojem će sudjelovati 15 OPG-ova i lokalnih proizvođača s otoka i poluotoka – javljaju iz LAG5.

Ukupno petnaest izlagača predstaviti će domaće proizvode i specijalitete, od vrhunskih vina s Korčule i Pelješca, meda, Korčulanskog maslinovog ulja, likera, domaćih džemova i marmelada, kokošjih jaja, do kreativnih ručnih uradaka kao što su torbe ili tradicionalne slatke delicije.
.

.

Rotonda, autentična barokna tržnica u centru Korčule, sljedećeg petka bit će domaćin brojnim uspješnim proizvođačima s otoka i poluotoka

Svoje će proizvode predstaviti Jelena Marović iz Eko Škoja, dobitnica Zlatne naranče iz 2016. za najbolji agroturizam u županiji, nagrađivani pčelar i maslinar Vlaho Komparak, kao i nedavno nagrađeni vinar iz Lumbarde, OPG Frane Cebalo, osvajač zlatne medalje na International WineChallengu u Londonu.

Izlagat će i Roko Luka Šestanović iz Lumbarde, Sanja Protić iz Blata, OPG-ovi Ranko Surjan, Teo Grbin, Žabica Petar i Zlatko Bosnić iz Vele Luke, inače nosioci prestižne oznake Korčulansko maslinovo ulje. S Pelješca dolaze Frano Mihlinić, Natura Antunović, OPG Petar Matković i vinarija Križ, a iz Trpnja Morana Raguž, poznata po svojim rukotvorinama s mediteranskim motivima. Debitanstki nastup na festu imat će OPG Marin Šale, koji se bavi ekološkim uzgojem kokoši, jedinstvene pasmine Hrvatica, a šećer na kraju ponudit će OPG Vedranka Katić, odnosno glasoviti smokvun kojeg je sama osmislila.
.

Rotonda / foto: LAG5

.
Od ulja do likera, džemova, slastica do rukotvorina, većinu proizvoda koji će biti izloženi ne možete kupiti u trgovini ili dućanu, ali možete na LAG5 FESTU!

Kako bi saznali što najbolje nude proizvođači LAG 5 područja pozivamo Vas da se pridružite i okusite lokalne i tradicijske proizvode na LAG5 FESTU te podržite lokalnu proizvodnju!
.

Što je LAG 5?

Lokalna akcijska grupa „LAG 5“ neprofitna je organizacija zadužena za provođenje mjera politike ruralnog razvoja Europske unije kroz izgradnju partnerskog modela suradnje javnog, gospodarskog i civilnog sektora općina s područja Pelješca, Mljeta, Lastova i Korčule. Od svog osnutka 2012. godine zaslužan je za brojne projekte iz različitih područja od poljoprivrede, energetike do održivog turizma, usmjerene na razvoj cjelokupnog područja LAG-a 5 i aktivno uključivanje lokalnog stanovništva. LAG 5 danas broji preko sto članova, te provodi više europskih projekata ukupne vrijednosti preko 12 milijuna kuna.
.

Kontakt informacije

Za više infomacija možete nas osobno posjetiti u uredu LAG-a 5 u Orebiću. Također, možete kontaktirati na telefonski broj: 020/713 472 ili na e-mail adresu: projekti@lag5.hr.

 

____________
Autorica: Katarina Slejko / LAG 5
Naslovna fotografija: Andrijano Nigoević / Pokret Otoka