KORČULA – Od 23. do 26. listopada posjetite manifestaciju ”Stajun od Lumblije” u Veloj Luci

Objavio: Paula Bolfan - 21.10.2019.

Uoči blagdana Svih Svetih i razdoblja kada se prisjećamo naših najmilijih, u Veloj Luci na Korčuli tradicionalno se radi kolač lumblija

S ciljem promocije ove autohtone slastice i svisvetskih običaja, Turistička zajednica Vela Luka i Općina Vela Luka i ove godine organiziraju gastro manifestaciju „Stajun od Lumblije“ koja će se održati u Veloj Luci od 23. do 26. listopada.

.
U sklopu „Stajuna od lumblije“ organizirana su predavanja i radionice kroz koje imate priliku upoznati s recepturom ovog tradicionalnog kolača ali i naučiti sam proces izrade

Središnji događaj manifestacije je natjecanje za „Zlatnu Lumbliju“ koje će se održati u petak, 25. listopada u Centru za kulturu Vela Luka, osim prezentiranja i proglašenja najukusnijih lumblija na događaju će biti predstavljena ponuda proizvoda lokalnih OPG-ova a sve će biti popraćeno s kulturno umjetničkim programom. S obzirom da ćete kroz radionice imati priliku naučiti izradu ove unikatn delicije, zašto se i sami ne bi okušali u natjecanju? Možda baš vaša bude proglašena „Zlatnom lumblijom“!
.

.
Broj sudionika na natjecanju je ograničen, zato se prijavite što prije. Prijave na natjecanje se zaprimaju u uredu Turističke zajednice Vela Luka a svi prijavljeni natjecatelji dobivaju bon za kupnju sastojaka potrebnih za izradu ove jedinstvene slastice.

Stoga, dođite u Velu Luku na najmirisniju i najslađu manifestaciju „Stajun od lumblije“, napravite svoju lumbliju i darujte je najmilijima!

_________
Autorica: Petra Surjan
Naslovna fotografija: slatkopedija.hr

Tagovi: ,