KORČULA – Nova predsjednica udruge HOP je Josipa Barčić

Objavio: Maja Jurišić - 02.09.2018.

Početkom prošlog tjedna u maloj vijećnici Zadarske županije održana je Izborna skupština udruge Poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod” – HOP.

Na sastanku je utvrđeno da mandat tijelima Klastera prestaje 17. rujna te su izabrana nova tijela Klastera na mandat od 4 godine. Za predsjednicu Udruge izabrana je Josipa Barčić s Korčule, koja vodi U.O. Škatula u Korčuli, a za dopredsjednika Denis Barić s Iža. Voditeljica Udruge je Julijana Radović Longin s Pašmana.

Za članove Upravnog odbora su izabrani: Josipa Barčić, Sanja Protić, Tonči Milišić, Ivanka Milašinović (Marija Grdaš-zamjenski član), Mario Šmit, Marija Tudor-Šore (Ljubica Dijanošić i Vicko Haladić-zamjenski članovi), PZ Supetar, Denis Barić (Maja Sučić-zamjenski član), Mihaela Delač (Ivan Nimac-zamjenski član), Paška sirana d.d. i Solana Pag d.d. Marija Kuljerić je predsjednica Nadzornog odbora.

Nova predsjednica Josipa Barčić je istaknula važnost umrežavanja nositelja oznake HOP te aktivnost Udruge u apliciranju na javne pozive nadležnih institucija. Dopredsjednik Udruge Denis Barić istaknuo je važnost predstavljanja i promocije otočne sorte (košarice) prema svim institucijama kako bi što više u prvom planu bili autohtoni, izvorni otočni proizvodi označeni oznakom HOP.

Na kraju Skupštine predsjednica Josipa Barčić i voditeljica Julijana Radović Longin predale su zahvalnicu dosadašnjem predsjedniku Udruge Ivanu Nimcu, koji je novom sastavu Udruge poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

__________

Izvor: Korčula.hr

Foto: Duško Jaramaz / PIXELL