KORČULA – Korčulanski pozdrav litu

KORČULA – Korčulanski pozdrav litu

Objavio: Otok Brac - 17.09.2018.

Na najljepši mogući način klapskom pjesmom je korčulanska udruga „Pauk“ okupila u subotu navečer (15.9.2018.) pet ponajboljih klapa s otoka Korčule i poluotoka Pelješca.

spred Gradske vijećnice u Korčuli pjevali su skupa i klape i publika. Koncert pod nazivom “Pozdrav litu”je u ime organizatora otvorila Ljubica Mušin dopadljivim uvodnim riječima da je vrime da se odmorimo malo od ove sezone i opustimo se uz lipu klapsku pismu.Predstavile su se klape:Moreška i Kuntenat iz Korčule,Geta iz Orebića,Koštil iz Pupnata i Rikordo iz Blata – prenosi Korčula online.

.

Foto: Korčula online

.
Klape oduševile publiku

Publika je sve klape nagradila velikim pljeskom,jer su se istaknule svojom tehnički dotjeranom izvedbom ,ali i iznimno kvalitetnim izborom skladbi,čime su potvrdili dodatni poticaj da i dalje vrijedno rade na njegovanju klapskog pjevanja koje je na ovom prostoru traženo od domaće i strane publike.

U akustičnom kamenom okružju srednjovjekovne gradske jezgre čuli su se tradicionalni dalmatinski napjevi te obrade popularnih skladbi u a capella varijanti.Kako klapska pjesma ne ide bez vina svi su skupa nazdravili kraju ljeta zajedničkom pjesmom In vino veritas.Kako je istina u vinu,istina je i u udruzi Pauk,čije paučice stasom i glasom cilu godinu pletu mrižu raznim aktivnostima, od humanitarnih,preko liturgijskih do kulturno-zabavnih.

__________
Izvor: Korčula online
Fotografija: Pixabay